Barvni trendi za leto 2022

Leto 2021 je bilo zaradi pandemije leto drznejših barvnih kombinacij. Želeli smo si novega začetka, ki bi v naše domove prinesel varnost, mir, svetlobo in dobro voljo.

Ni presenečenje, da bo glavna naloga barv v letu 2022, spremeniti interier v pomirjujoč, udoben in hkrati zabaven prostor. Oglejte si 7 odtenkov, ki so nam najbolj padli v oči.

1. Odtenki olivne barve

To je vsestranska mehka in nevtralna barva, ki se odlično prilega tako notranjim kot zunanjim prostorom. Ima pomirjujoč učinek, saj jo povezujemo z naravo. Dobro se ujema z nežnimi rožnatimi odtenki.

2. Indigo modra

Temno modra barva oceana je barva miru in stabilnosti. Z lahkoto jo kombinirate z drugimi barvami, tako da vsakič izžareva nekaj drugega. V kombinaciji s hladnimi barvami ohladi notranjost, medtem ko v kombinaciji s toplimi peščenimi odtenki ustvari topel prostor.

3. Nežni bež toni

Mehki in nežni toni so topli ter v vsak prostor prinašajo poživljajoč in uravnotežen občutek. Njihova nevtralnost omogoča, da druge barve izstopajo.

4. Oranžni odtenki

Živahna in drzna barva, ki jo povezujemo z veseljem in soncem. Že na prvi pogled pritegne pozornost ter v notranjost vnese navdušenje in dobro razpoloženje. Dodatki v tej barvi bodo videti prefinjeno.