Menu
10 € za vasRegistracijaPrijava10 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Barvni trendi za leto 2022

Leto 2021 je bilo zaradi pandemije leto drznejših barvnih kombinacij. Želeli smo si novega začetka, ki bi v naše domove prinesel varnost, mir, svetlobo in dobro voljo.

Ni presenečenje, da bo glavna naloga barv v letu 2022, spremeniti interier v pomirjujoč, udoben in hkrati zabaven prostor. Oglejte si 7 odtenkov, ki so nam najbolj padli v oči.

1. Odtenki olivne barve

To je vsestranska mehka in nevtralna barva, ki se odlično prilega tako notranjim kot zunanjim prostorom. Ima pomirjujoč učinek, saj jo povezujemo z naravo. Dobro se ujema z nežnimi rožnatimi odtenki.

2. Indigo modra

Temno modra barva oceana je barva miru in stabilnosti. Z lahkoto jo kombinirate z drugimi barvami, tako da vsakič izžareva nekaj drugega. V kombinaciji s hladnimi barvami ohladi notranjost, medtem ko v kombinaciji s toplimi peščenimi odtenki ustvari topel prostor.

3. Nežni bež toni

Mehki in nežni toni so topli ter v vsak prostor prinašajo poživljajoč in uravnotežen občutek. Njihova nevtralnost omogoča, da druge barve izstopajo.

4. Oranžni odtenki

Živahna in drzna barva, ki jo povezujemo z veseljem in soncem. Že na prvi pogled pritegne pozornost ter v notranjost vnese navdušenje in dobro razpoloženje. Dodatki v tej barvi bodo videti prefinjeno.

5. Barva sivke

Razigrana modna barva, ki je nepogrešljiva za veselo pomlad in poletje. Ta vijolični odtenek lahko uporabite kjerkoli. Pazite le, da prostora ne preobremenite preveč.

6. Rdeči odtenki

Zemeljsko rdeča barva je simbol sprememb in premagovanja težav. Spodbuja telesno aktivnost, vitalnost in samozavest. Dobro jo lahko kombinirate z modro ali zeleno barvo.