Kako izbrati pravo mizo 

Miza je pogosto v središču pozornosti in si brez nje doma preprosto ne moremo predstavljati. Za jedilno mizo se srečamo z najdražjimi, uživamo v dobri hrani in se družimo. Miza mora biti lepa, čvrsta in praktična.

Z našimi nasveti boste izbrali pravo mizo za majhno ali veliko kuhinjo.

Jedilna miza za dve osebi

Zahteve za mizo za majhno kuhinjo ali prvo podnajemniško stanovanje bi lahko povzeli preprosto - veliko glasbe za malo denarja. Za mizo za dve osebi zadostuje velikost 80 x 80 cm. Kvadratna miza je primerna za majhno kuhinjo, saj jo lahko postavite ob steno ali v kot. Pri okrogli jedilni mizi pa potrebujete več prostora, da lahko stole umaknete s poti.

Če želite prihraniti denar, posezite po plošči MDF. Izdelana je iz stisnjenega smrekovega lesa in zaradi različnih površin ponuja sprejemljiv kompromis med videzom in ceno.

Zložljivi in dodatni deske hitro "pričarajo" dodaten prostor pri mizi za goste.

Raztegljiva jedilna miza

Če nameravate svojo jedilno mizo v prihodnosti prenesti v nov dom, zdaj izberite mizo iz masivnega lesa. Če ne živite v garsonjeri, se odločite za jedilno mizo za 6 oseb, za katero bo vedno dovolj prostora.

Če imate veliko obiskovalcev, boste cenili raztegljivo jedilno mizo. Pri nekaterih modelih lahko udobno sedi do deset oseb. Ne pozabite, da mora biti med mizo in steno ali drugim pohištvom vsaj 60 cm prostora.

Za udobnost pri mizi namenite najmanj 60 x 40 cm prostora za vsako osebo.

Za šest stolov izberite pravokotno mizo z dimenzijami vsaj 90 x 60 cm.

Prostor za shranjevanje lahko pride prav, če potrebujete prostor za šolarje ali domačo pisarno.

Miza iz masivnega lesa

Če pa želite kos, ki bo v vaši notranjosti pritegnil pozornost, je prava izbira oblikovalska jedilna miza iz visokokakovostnih materialov. Ne le, da bo kos modnim trendom, ampak bo morda tudi ponos prihodnjih generacij.

Zato se odločite predvsem za mizo iz masivnega lesa, ki bo z leti dobila edinstveno patino. Ne bojte se je kombinirati s kovino ali steklom. Kakovostna izdelava je ključna za dolgo življenjsko dobo.

Več namigov in nasvetov lahko najdete tudi tukaj.