Menu
10 € za vasRegistracijaPrijava10 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Kako pripraviti dom na zabavo (ne le na silvestrovo)

Ne glede na to, ali načrtujete divjo zabavo doma ali le manjše srečanje z najbližjimi prijatelji, vam bomo svetovali, kateri dodatki bodo zagotovili uspeh in kateri okraski vam bodo pomagali ustvariti posebno vzdušje.

1.

Pomemben je že prvi vtis. Poskrbite za urejen hodnik in veliko prostora za odlaganje čevljev ter proste obešalnike za obešanje plaščev. Vsekakor ne želite, da bi bila vrhnja oblačila gostov vržena čez stol.

2.

Če boste večino časa preživeli v dnevni sobi, poskrbite, da bo na mizah dovolj prostora za kozarce in krožnike. Prav zagotovo si ne želite, da bi madež rdečega vina krasil vašo preprogo.

Ob glavni klubski mizi uporabite manjše in lahko prenosljive dodatne mizice, ki jih bo vsakdo lahko z lahkoto dosegel.

3.

Na zabavo se pripravite tudi logistično. S kuhinjskega pulta očistite vse, kar je bilo na njem. Prosti prostor vam bo prišel prav, ko boste pripravljali naslednjo poslastico ali na krožnike razporedili dobrote, ki so jih prinesli gostje. Poskrbite, da bo koš za smeti prazen, da se vam pozneje ne bo treba ukvarjati z njim.

Prav tako poskusite čim bolj urediti in izprazniti hladilnik. V mrzlih dneh lahko uporabljate balkon ali teraso. In nazadnje, ne pozabite pripraviti dobre zaloge ledenih kock za pijačo!

4.

Brez prigrizkov ni popolne zabave. Toda kdo želi preživeti pol dneva v kuhinji? Če tudi vi ne, potem ne razmišljajte preveč.

Preprostost je najboljša izbira. Če pripravljene prigrizke poudarite z elegantno namizno posodo, bodo videti praznično, ne da bi za pripravo porabili ogromno časa.

5.

S prijetno glasbo boste ustvarili čudovito vzdušje. Vnaprej pripravite svoj seznam skladb, če je možno pripravite počasnejši in živahnejši seznam sklad, nato pa glede na razpoloženje izberite primernejšega.

Tudi dišave lahko delajo čudeže. Izberite nežnejše vonje, ki ne bo prevladale vonja hrane. Že dišeča sveča bo poskrbela za popolno atmosfero v prostoru.

6.

Če se želite izkazati kot odličen gostitelj, začnite s pijačo. Poskrbite, da bo pijača v čudovitih kozarcih, vedno popolno ohlajena, uporabite okolju prijazne slamice in kozarce okrasite z rezino sadja. Tako bo tudi zelo preprost koktajl, kot je mimoza, videti kot mini umetniško delo.

7.

Če vam primankuje sedežov za goste, se zanesite na praktične tabureje ali klopi. Uporabite lahko tudi elegantne raztegljive kavče in vzmetnice. Vedite pa, da so tako udobni, da bi lahko kakšen utrujen gost na njih zaspal že pred koncem zabave.