Menu
10 € za vasRegistracijaPrijava10 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Kako v svojem domu v zadnjem trenutku pričarati božično vzdušje

Božič velja za praznik miru in topline, vendar v današnjem svetu pogosto ni tako. Ustvarjanje popolnega božičnega vzdušja in lepo okrašenega doma zahteva veliko časa in energije.

Če vam ne uspe narediti vsega, kot ste si zamislili, ne obupajte. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, kako lahko v svoj dom brez stresa vnesete čarobno božično vzdušje.

Načrtovanje je ključnega pomena

Za vsak dan načrtujte različne dejavnosti. Na list papirja sem opravilom pripišite datum in uro in ga imejte vedno na očeh. Za vsako dejavnost ni potrebno porabiti preveč časa, Vsak dan namenite 30 minut do ene ure in pripravljeni boste za božič. En dan okrasite drevo, naslednji dan obesite lučke na okna, tretji dan pripravite veje za vazo, naslednji dan pa zavijte darila.

Ohranite preprostost

Stavite na minimalizem in naravni slog, ki je trend letošnjega božiča. Pojdite v naravo in naberite vejice. Lahko jih uporabite za venec ali preprosto položite v vazo. Med veje lahko vpletete verigo z lučkami ali jih okrasite z nekaj božičnimi okraski. Gotovi boste v nekaj minutah, učinek pa bo popoln.

Odišavite dom

Še en hiter in enostaven način, kako dom prelevite v božično vzdušje je, da ga odišavite z dišečimi svečami ali difuzorji, ki bodo prostor napolnili z vonjem po cimetu, vaniliji, borovih iglicah ali citrusih. Zvečer bodo dišeče sveče in snežinke na oknih ustvarile pravo vzdušje božičnega miru. Stavite lahko tudi na prijetno dišeče cvetlice ali dišeče palčke.

Poigrajte se z lučmi

Za prijetno vzdušje ne poskrbijo le sveče, temveč tudi svetlobne verige in okraski. Da bi se izognili moteči svetlobi, izberite eno barvo, najbolje topel odtenek bele, ki spominja na plamen sveče. Svetlobne verige lahko uporabite kjerkoli, na oknih, drevesu in v velikih kozarcev.

Naj zadiši po piškotih

Poigrajte se z recepti. Specite vanilijeve kifeljce, linške oči z marmelado ali medenjake. Dom bodo zagotovo napolnili z omamnim vonjem in ustvarili pravo božično vzdušje.

Tekstilni dodatki

Nič ne bo ustvarilo božičnega vzdušja tako hitro in učinkovito kot okrasne blazine z božičnimi motivi. Na kavč jih postavite skupaj s toplo odejo v božičnih barvah. Ne pozabite na praznične namizne prte ali božično obarvane pogrinjke in kuhinjske krpe. V spalnici ustvarite pravo vzdušje s posteljnino iz flanele ali mikroflisa.

Hramba okraskov

S priročnimi organizatorji za okraske si lahko prihranite vsakoletno razvrščanje in iskanje okraskov in dekoracije. Izbirate lahko med praktičnimi škatlami s pokrovi, ki okraske ščitijo pred prahom, razbitjem in morebitno vlago. Če pa vam primanjkuje prostora za shranjevanje, boste navdušeni nad škatlami za shranjevanje pod posteljo.