Kavč v nežnem boho slogu blogerke Tiny Szaboo

Skupaj z nami pokukajte v dom mlade družine slovaške blogerke Tiny Szaboo. Njena harmonična dnevna soba v nežnem boemskem slogu nam je segla v srce in brez oklevanja smo jima zastavili nekaj vprašanj.

Pripravili smo tudi nekaj priročnih nasvetov, kako izbrati pravi kavč in dodatke v svobodomiselnem boho slogu.

Na podlagi česa ste izbrali kavč?

„Glavni razlog, zakaj smo se odločili za novo sedežno, je bilo udobje. Potrebovali smo nekaj, kar bi bilo iz močnega materiala, a hkrati udobno.

Jasno nam je bilo, da mora biti to kotna zofa. Glede sloga smo vedeli, da želimo nekaj bolj minimalističnega. Želeli smo lesen element kavča in noge so to vlogo izpolnile.“

1. Bonami nasvet

Sproščenost in igrivost

Oblika kavča mora biti na prvi pogled videti prijetna in "nestrukturirana". Varna izbira so zofe z veliko globino sedišča, katerih naslonjalo je sestavljeno iz več mehkih blazin. Po drugi strani pa se izogibajte ostrim linijam ali celo kromiranim nogam.

Kaj je bil največji izziv pri izbiri?

„Material in barva. Bolj pa je šlo za to, da nam je bila od začetka zelo všeč bež barva, vendar smo jo spoštovali, glede na to, da imamo doma majhnega otroka. SKavč se lahko enkrat ali dvakrat umaže, a mi se nismo dali in je zaenkrat še čist.“

2. Bonami nasvet

Material in barva

Boemski slog zaradi svoje sproščenosti nima strogih pravil. Ostanite v nevtralni paleti - krem, beli, sivi ali peščeni barvi. Če pa želite, da kavč postane prevladujoči element prostora, se ne bojte eksperimentirati z bogatejšimi odtenki kot so gorčično rumena, terakota ali olivno zelena.

Naravni materiali so idealna izbira za boho interier. Lanena prevleka v kombinaciji z lesenimi nogami bo izgledalo popolnoma usklajeno, vendar tudi z usnjenim kosom ne morete zgrešiti. Tudi pohištvo iz ratana - manjši kavč ali samo fotelj - bo prispevalo k vzdušju.

3. Bonami nasvet

Ne podcenjujte moči dodatkov

Dekoriranje z dodatki in okraski je najbolj zabaven in pomemben del boemske dnevne sobe, ki celotnemu prostoru doda značaj. Za udobje na kavču poskrbite z različnimi blazinami različnih tekstur in materialov.

Odlično se bodo podali makrameji, nežni potiski v naravnih barvah in čopki na blazinah. Ne pozabite na pleteno odejo in preprogo iz bombaža ali jute.

4. Bonami nasvet

Praktičnost

Čeprav ima slog pomembno vlogo pri splošni prijetnosti dnevne sobe, ne podcenjujte funkcionalnosti kavča in posameznih dodatkov.

Razmislite o izbiri primerne stranske mize. Z več lahkimi dodatnimi kosi je lažje ravnati kot z eno samo težjo mizico za kavo.