Kavč v skandinavskem slogu blogerke Dominike Geneje

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Če vam je že jasno, da mora vaša dnevna soba ustrezati idealom skandinavskega sloga, se prepričajte, da je temu primeren tudi kavč. Biti mora preprost, prilagodljiv in predvsem izdelan iz trajnostnih materialov. To je tisto, kar je pomembno poljski blogerki Dominiki Geneji.

Pokukajte v njeno dnevno sobo, kjer so v ospredju naravni elementi, in poiščite navdih v za izbiro kavča v stilu skandi.

Na podlagi česa ste izbrali kavč?

„Nisem prepričana, ali smo mi našli kavč ali pa je kavč našel nas. To je bil pravzaprav spontan nakup, ljubezen na prvi pogled. Imel je vse, kar smo pričakovali - popolno velikost, bil je izdelana iz našega najljubšega materiala in še vedno v minimalističnem dizajnu. Precej težko je najti brezčasen kos pohištva, ki je hkrati preprost in cenovno ugoden."

1. Bonami nasvet

Izberite preproste oblike

Kavč v skandinavski notranjosti mora biti predvsem preprost. Ekstravaganten, preluknjan kos s prešivanjem, ki kar kliče po pozornosti, vsekakor ni primeren. Ravno nasprotno - elegantne oblike in nezahtevni modeli bodo ravno pravšnji za kavč. Z lesenimi ali kovinskimi nogami dosežete bolj zračen vtis. Če potrebujete dodatne sedeže, izberite fotelje in pufi v podobnem stilu.

Zakaj ste izbrali raztegljiv model?

„Združiti smo morali več funkcij in želeli smo, da ga lahko uporabljamo ne le kot navaden sedež, temveč tudi kot posteljo in prostor za igro. Po naključju se je moja sestra takrat ukvarjala tudi z opremljanjem doma in med iskanjem je odkrila podjetje Karup Design. Poslala mi je povezavo in takoj mi je bil všeč ta prilagodljiv kos. Še isti večer sem ga naročil."

2. Bonami nasvet

Barvit navdih iz narave

Posegajte po odtenkih, ki jih je lahko kombinirati - zlasti po sivih, kremastih ali rjavih. Če veste, da boste na stenah in dodatkih uporabili nevtralne barve, lahko izberete tudi drzne rumene ali bolj umirjene odtenke - smaragdno ali bordo.

S klasičnim enobarvnim oblazinjenjem ne morete zgrešiti, vendar ne boste zgrešili niti s krpo, ki v minimalistično notranjost vnese zanimivo teksturo. Za noge izberite tradicionalni nordijski material - borov les. Elegantna je tudi črno lakirana kovina.

Ste imeli tudi kakšne pomisleke?

„Pri izbiri sem upoštevala tudi, da mora biti kavč praktičen za življenje z dvema majhnima otrokom, saj je v tem primeru nevarnost umazanije in poškodb večja. Vendar sem težavo rešila z zaščito za ležišče in odejami."

3. Bonami nasvet

Dodatki v duhu hygge

Nekaj mehkega, nekaj udobnega in nekaj nežnega- vse to bo zagotovilo hygge notranjost, v kateri se boste počutili prijetno in udobno. Zato ne pozabite na odejo in veliko blazin. Dodajte dišečo svečo iz naravnih voskov in očarljiv lonček za kavo in nič ne bo oviralo zasluženega počitka.

Kaj je za vas sinonim za udobje?

„Ko uživamo v skupnih trenutkih ali skupaj gledamo filme. Zato smo želeli ustvariti prijeten prostor, poln naravnih barv, tkanin in materialov. Kavč Karup se je popolnoma skladal s tem konceptom. Ko je raztegnjen, ponuja veliko prostora za ležanje, lahko pa ga spremenimo tudi v posteljo za goste."

4. Bonami tip

Ne bojte se kombinacij z drugimi slogi

Skandinavska notranjost ima jasno prednost, saj jo je mogoče enostavno kombinirati z drugimi slogi. Če ne želite iti po poti strogega minimalizma, ga lahko z majhnimi dodatki preprosto spremenite, da bo ustrezal vašemu razpoloženju - ne glede na to, ali imate raje mehke romantične kose, eksotične boho elemente ali robustno industrijsko opremo.

Odkrijte več navdiha za izbiro kavča