5 € za vasRegistracijaPrijava5 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Trendovski vzorci za leto 2022

Trendi se ne spreminjajo le v modi, pohištvu, dodatkih in barvah, temveč tudi v vzorcih. Oglejte si tiste, ki bodo leta 2022 krasile posteljnino, blazine, predpražnike in druge tkanine za dom.

Vzorci na preprogah

1. trend:

Orientalski in etno vzorci

Orientalske preproge, pogosto imenovane tudi perzijske, so del tisočletne tradicije, ki spominjajo na eno najlepših dediščin Orienta. Njihovi vzorci notranjosti dodajo brezčasnost in eleganco. Odlikujejo jih večinoma svetli in zemeljski toni, kot so oranžna, rdeča, rumena, rjava in bež.

Etno preproge so bogate z vsemi vrstami eksotičnih motivov. Barvna paleta interierja, opremljenega v afriškem etno slogu, vsebuje bogate zemeljske odtenke, kot so oranžna, rdeča, rumena, rjava in bež.

2. trend:

Vintage vzorci

Naslednji trend so vintage preproge. Dotik preteklosti bo navdušil vsakega poznavalca starin. So pa seveda primerne tudi za sodobne interierje. Videti so kot dragulji, ki so se prenašali iz roda v rod, in imajo popoln zbledel videz. Vintage vzorci se na preprogah pojavljajo bolj v nevtralnih in zemeljskih odtenkih.

3. trend:

Tridimenzionalni vzorci

Različne dolžine vlaken v različnih barvah in materialih ustvarjajo 3D vzorec na preprogah. Podajo se odlično v vsak prostor. Na njih pa se zlahka izgubi kakršenkoli madež, vzdrževanje pa ni zahtevno. Zelo zanimivi so videti s čopki.

Vzorci v tekstilu

1. trend:

Digitalni potisk na okrasnih blazinah

Najnovejši trend so okrasne blazine z natisnjenimi ženskimi figurami, minimalističnimi silhuetami ali umetninami. Pri nas boste našli veliko modnih blazin blagovnih znamk, kot sta Minimalist Cushion Covers in Kate Louise.

2. trend:

Strukturirani vzorci

Drugi trend so strukturirani vzorci z minimalističnimi izvezenimi detajli. Najbolje izstopajo v boemskem stilu, lahko pa jih uporabite tudi v sodobnem ali scandi interierju.

3. trend:

Cvetlični vzorci

Od pomladi do jeseni naj cvetlični vzorci cvetijo na posteljnini in okrasnih blazinah. Stavite na palme, velike liste, praprot, liane, pisane orhideje ter drobno travniško cvetje in cvetoča drevesa. Če se počutite drzno, se ne omejujte le na tekstil v spalnici, ampak zamenjajte tudi zavese ali namizni prt.