Romantična miza za majhne poroke

Načrtujete majhno poroko? Pri načrtovanju poročne mize je to lahko prednost. Navsezadnje, kaj bi lahko bilo bolj primerno za tako pomemben dan kot intimna slovesnost in poročni sprejem samo z najbližjimi.

Če vam je zamisel o takšni pogostitvi všeč, se zgledujte po naših nasvetih, kako pripraviti romantično poročno mizo za le nekaj gostov.

Preprosta poročna miza

Za impresivno poročno mizo ne boste potrebovali veliko. le nekaj miz in nekaj stolov. Stavite na kakovostne materiale in dodatne kose, ki se upirajo trendom - zlasti zaobljeni elementi so videti zelo elegantno (ne le na fotografijah).

Slavnostni pogrinjek

Za udobno jedilnico namenite vsaj 60 x 40 cm za vsako osebo. Za šest stolov izberite pravokotno mizo z dimenzijami vsaj 90 x 160 cm.

Na koncu dodajte preprost bel slavnostenprt, ki ga boste poživili z dvema prepletenima namiznima tekačema v barvah moka in pudrasto roza.

Poročni krožniki (ne samo) za juho

Ne eksperimentirajte z barvo posode; najbolje izstopajo na belih porcelanskih krožnikih z nežnim robom. Vsekakor ne sme manjkati krožnik za serviranje, plitev in globok krožnik za poročno juho.

Zmernost velja tudi za dekanter ter kozarce za vodo in vino - tudi tu velja, da manj pomeni več. Za bolj razkošen občutek posezite po modnem bakrenem ali pozlačenem jedilnem priboru, ki bo mizi dodal sijaj in pridih razkošja.

Prtički na poročni mizi

Ne pozabite na prtičke iz blaga. Držite se kakovostnega materiala in barve kot pri namiznih tekačih. Za bolj rustikalno okrasitev mize, so primerni tudi laneni prtički.

Ne skrbite, da bi jih zložili, ampak jih s trakom zvežite na sredini. Na pogrinjek namestite tudi tablico z imenom gosta, saj boste tako lažje uredili sedeže.

5

Poročna dekoracija

Romantično vzdušje se skriva v podrobnostih, zato bodite pozorni nanje. Na namizni tekač razporedite nekaj svečnikov in manjših vaz s cvetjem, da ne bodo ovirali pogleda drugih gostov.

Po drugi strani pa postavite pugete v večje vaze ob robovih mize, da celotna kompozicija postane polna in prefinjena.