Bonami Days: do 50 % popusta | Podaljšano →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Pravilnik o obdelavi podatkov

1.   Informacije o Bonami

1.1.   Ta pravila obdelave osebnih podatkov družbe BONAMI.CZ, a.s., matična številka: 242 30 111, s sedežem na naslovu: Praga 1 - Malá Strana, Újezd 450/40, poštna številka 118 00, vpisana v register, ki ga vodi občinsko sodišče v Pragi pod številko: B 18575 (v nadaljevanju: BONAMI) določajo načela obdelave osebnih podatkov obiskovalcev spletne strani www.bonami.si ali aplikacije (v nadaljevanju spletna stran ali aplikacija), zlasti njenih registriranih uporabnikov (v nadaljevanju uporabnik) in kupcev, ki oddajo naročilo preko spletne strani (v nadaljevanju kupec).

1.2. BONAMI pri obdelavi osebnih podatkov deluje kot upravljalec in določa namen in sredstva za obdelavo osebnih podatkov.

1.3. Pooblaščena oseba pri BONAMI za varstvo podatkov je Daniel Kmoch, naslov elektronske pošte: poverenec@bonami.cz, telefonska številka: +420 232 005 040.

2.   Katere podatke obdelujemo?

2.1.    Podatki, ki nam jih posredujejo kupci. V podjetju BONAMI obdelujemo osebne podatke uporabnikov in kupcev. Osebne podatke, ki nam jih posredujete, obdelujemo predvsem ob registraciji na BONAMI oziroma ob oddaji vašega naročila.

2.2. Ti podatki vključujejo zlasti elektronski naslov, pri kupcih pa tudi ime in priimek, naslov prebivališča, telefonsko številko, podatke o plačilu, prijavi in identifikaciji, informacije o naročenem blagu ali storitvah, o pogodbi in o izvedbi pogodbe. Če želite, lahko navedete tudi druge podrobnosti, kot so naslov delodajalca ali datum rojstva ali dodate opombo o želenem času dostave blaga.

2.3. Podatki iz Facebooka. Če ste se registrirali prek družabnega omrežja Facebook, s tem dovolite BONAMI dostop do svojega javnega profila, datuma rojstva, informacij o trenutnem prebivališču in elektronskem naslovu. Vaš javni profil na Facebooku vsebuje tudi podatke o vašem imenu in priimku, sliko, podatke o starostni kategoriji, spolu in druge javne podatke (odvisno od vaših nastavitev).

2.4. Podatki pridobljeni preko piškotkov. BONAMI uporablja informacije o blagu, ki so ga kupili naši kupci za izboljšanje učinkovitost oglaševalskih kampanj ter ponudbe izdelkov in storitev. Če ste dovolili, da se piškotki shranjujejo v vašem brskalniku in se strinjate z njihovo uporabo, lahko BONAMI pridobi podatke o vaših obiskih spletnih strani, o ogledanih izdelkih in drugih dejavnostih na spletni strani.

2.5. BONAMI ne zbira ali drugače obdeluje nobenih občutljivih osebnih podatkov, ki se nanašajo na vaše zdravstveno stanje, versko prepričanje, podatkov iz kazenskih evidenc itd.

3.    S kakšnim namenom obdelujemo osebne podatke?

3.1. za potrebe izpolnjevanja zakonskih obveznosti. Če svojih podatkov ne boste posredovali, BONAMI ne bo mogel obdelati vašega naročila.

3.2. Za ponujanje izdelkov kupcem v obliki komercialnih sporočil BONAMI uporablja zlasti elektronski naslov, občasno pa tudi telefonsko številko za pošiljanje besedilnih (SMS) sporočil. V teh primerih vam bomo poslali komercialna sporočila o izdelkih, povezanih z blagom, ki ste ga pri BONAMI nekoč že kupili. Obdelavo izvajamo z namenom, da uresničimo legitimne interese družbe BONAMI. BONAMI ne potrebuje vaše privolitve za pošiljanje komercialnih sporočil, vendar vam omogoča, da se kadarkoli odjavite od prejemanja novic ali da ugovarjate tovrstni obdelavi. Komercialna sporočila lahko pošljemo tistim kupcem, ki se po začetku veljave teh pravil v okviru obdelave njihovega naročila registrirajo in prostovoljno podajo privolitev za prejemanje komercialnih sporočil. Če takšne privolitve ne boste dali, to ne bo vplivalo na izpolnitev vašega naročila. Svojo privolitev za prejemanje komercialnih sporočil družbe BONAMI lahko oddate med registracijo na BONAMI ali pozneje v nastavitvah vašega uporabniškega računa. Upoštevajte, da se lahko pri BONAMI registrirajo zgolj osebe, starejše od 15 let. Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete s klikom na ustrezno povezavo, ki se nahaja v posameznem komercialnem sporočilu ali v uporabniških nastavitvah. Če privolitev prekličete, vaših podatkov ne bomo več uporabljali za pošiljanje komercialnih sporočil, niti na podlagi izvajanja zgoraj navedenih legitimnih interesov družbe BONAMI.

3.3. Za ponujanje izdelkov in promocijo družbe BONAMI preko uporabnikom poslanih komercialnih sporočil BONAMI uporablja zlasti njihove elektronske naslove. Takšna obdelava se izvaja zgolj na podlagi prostovoljne privolitve k obdelavi osebnih podatkov in pošiljanju komercialnih sporočil. Tudi če privolitve ne podate, lahko še naprej v polnem obsegu uporabljate spletno stran in aplikacijo. Svojo privolitev lahko podate z naročniškim obrazcem, prekličete pa jo lahko s klikom na ustrezno povezavo v vsakem komercialnem sporočilu.

3.4. Da bi bil postopek naročanja v BONAMI lažji in hitrejši, BONAMI uporablja podatke, ki ste jih vnesli v okviru registracije v vašem uporabniškem profilu, ali tiste, ki ste jih vnesli pri morebitnem predhodnem naročilu. S samodejnim izpolnjevanjem obrazca za naročanje se ti podatki uporabljajo za poenostavitev bodočih nakupov. V takih primerih vaše osebne podatke, podatke o identifikaciji, prijavi in naslovu obdelujemo za potrebe sklenitve pogodbe ali zaradi izvedbe ukrepov, sprejetih pred izvršitvijo pogodbe potrebnih za vzdrževanja vašega uporabniškega računa. Navedba teh osebnih podatkov v vašem uporabniškem profilu za potrebe vnaprejšnje samodejne izpolnitve naročniškega obrazca je povsem prostovoljna in ne bo v nobenem primeru vplivala na izpolnitev vašega naročila. Nastavitve podatkov lahko spremenite v svojem uporabniškem profilu ali ob registraciji (glej točko 4 tega dokumenta).

3.5. Da bi vas lahko obvestili o tem, kdaj bodo izdelki BONAMI, ki jih trenutno ni na zalogi, ponovno na razpolago, uporabljamo vaše osebne podatke, ki ste jih navedli pri izpolnjevanju obrazca z naslovom ogledani izdelki. Osebne podatke za potrebe obvestila o razpoložljivosti blaga obdelujemo na podlagi vaše privolitve k obdelavi, ki je popolnoma prostovoljna in se lahko kadarkoli prekliče s klikom na gumb “PREKLIČI” v vašem uporabniškem profilu, prek elektronske pošte pomoc@bonami.si ali drugih kontaktnih podatkov navedenih v tem dokumentu.

3.6. Za izpolnitev zakonskih obveznosti v zvezi s pritožbami glede blaga ali storitev, BONAMI uporablja podatke, ki so navedeni v reklamacijskem obrazcu. V takih primerih se obdelava opravlja za potrebe izpolnjevanja zakonskih obveznosti. Če menite, da ima kupljeno blago napako, lahko svoje osebne podatke posredujete preko obrazca za reklamacijo, v spremnem pismu, poslanem po pošti ali v kakšni drugi obliki. V teh primerih bomo obdelovali vaše kontaktne podatke, informacije o naročenih izdelkih ali storitvah ter podatke o pogodbi in njenem izvajanju s strani obeh strank. Pod pogojem, da ste potrošnik, je BONAMI na podlagi zakonskih določb zavezan obdelati vaše osebne podatke, ki so potrebni za vložitev in obravnavo vaše reklamacije v zvezi z blagom in storitvami. Če BONAMI po zakonu sicer ni zavezan, a po lastni presoji vseeno omogoči vložitev reklamacije, bomo obdelovali tiste vaše osebne podatke, ki so potrebni za obravnavo pritožbe in s tem za izpolnitev naših pogodbenih obveznosti.

3.7. Za izboljšanje našega oglaševanja in za promocijo družbe BONAMI obdeluje podatke glede obiskov spletne strani, ogledanih izdelkih in drugih dejavnostih ob uporabi piškotkov. Obdelava je mogoča zgolj na podlagi vaše privolitve za uporabo piškotkov, ki je popolnoma prostovoljna. Na podlagi zgoraj navedenih podatkov BONAMI običajno pridobiva statistiko, analize in poročila o vedenju uporabnikov spletne strani. S tem je mogoče prilagoditi vsebino spletne strani z vsebino, ki vas zanima in ki jo dejansko iščete, ali z vsebino, ki zanima večjo skupino uporabnikov. V tem primeru je obdelava osebnih podatkov običajno avtomatizirana. Več informacij glede piškotkov je na voljo tukaj.

3.8. Piškotki se uporabljajo tudi za izvajanje BONAMI partnerskega programa. Slednje pomeni, da se beleži oziroma spremlja podatek, ali ste v 30 dneh po kliku na oglas BONAMI kupili blago na drugih spletnih straneh. Obdelava je zopet mogoča le na podlagi vaše privolitve za uporabo teh piškotkov, ki ste ga podali na spletni strani našega affiliate partnerja, t.j. na spletni strani, na kateri ste kliknili na oglas BONAMI. Če podate takšno privolitev in hkrati odobrite shranjevanje piškotkov za te namene na BONAMI spletni strani, se bodo ti piškotki uporabljali v skladu s politiko piškotkov.

3.9. Da poskrbimo za podporo strankam, uporabljamo podatke o vašem imenu in elektronskem naslovu, ki jih vpišete preden pričnete klepet z osebjem BONAMI na BONAMI spletni strani. Z izpolnitvijo svojih podatkov izrazite svojo privolitev za obdelavo zgoraj navedenih podatkov. Razen za potrebe klepeta vaših podatkov in elektronskega naslova ne bomo naprej uporabljali.

4.   Preklic privolitve in odjava od komercialnih sporočil

4.1.    Uporabniki in kupci se lahko kadarkoli odjavijo od prejemanja komercialnih sporočil, in sicer:
 • s klikom na ustrezno povezavo, ki se nahaja na dnu posamičnega komercialnega sporočila,
 • pri uporabniških nastavitvah ali
 • z vložitvijo ugovora zoper obdelavo osebnih podatkov pri družbi BONAMI na elektronski naslov: pomoc@bonami.si ali z uporabo drugih kontaktnih podatkov, navedenih v teh pravilih
4.2. Piškotki. Če želite na svoji napravi preprečiti shranjevanje piškotkov, lahko to uredite neposredno v vašem brskalniku. Če BONAMI preprečite shranjevanje piškotkov, nekateri deli spletne strani morda ne bodo pravilno delovali. Več informacij o preprečevanju in brisanju piškotkov je na voljo tukaj.

5.    Kdo lahko dostopa do podatkov?

5.1.    Osebne podatke obdeluje predvsem BONAMI in njegovo pooblaščeno osebje. Za vse posameznike, ki imajo dostop do osebnih podatkov, velja obveznost varovanja zaupnosti in ta obveznost velja tudi po prekinitvi njihovega (delovnega) razmerja z BONAMI.

5.2. Poleg zgoraj navedenih subjektov je BONAMI kot upravljavec pooblastil tudi druge subjekte za obdelavo osebnih podatkov kot obdelovalce. Izraz obdelovalec pomeni vsako osebo, ki za BONAMI obdeluje osebne podatke za namene in način, ki ga določa BONAMI. Če je za obdelavo potrebna vaša privolitev, bomo vaše podatke prenesli na obdelovalca zgolj če se boste s tem strinjali. Obdelovalcem posredujemo zgolj tiste podatke, ki jih potrebujejo za zagotavljanje svojih storitev.
 • Pošta Slovenije d.o.o., DPD d.o.o., GLS General Logistics Systems Slovenia, logistične storitve d.o.o., Zásilkovna s.r.o., General Logistics Systems Czech Republic s.r.o. (prevozniki)
 • Daktela (nudenje storitev podpore strankam)
 • Uloženka s.r.o. (zagotavljanje distribucije blaga)
 • X.commerce, Inc. (orodja za spletno trženje)
 • dba Magento, Inc. (orodja za spletno trženje)
 • Google LLC (orodja za spletno trženje)
 • YANDEX, LLC (orodja za spletno trženje)
 • Targito.com, s.r.o. (zagotavljanje e-pošte)
 • Facebook, Inc. (orodja za spletno trženje)
 • Seznam.cz, a.s. (orodja za spletno trženje)
 • VIVnetworks.com s.r.o. (zavarovanje partnerskega programa)
 • SMSbrána s.r.o.
 • OptinMonster
 • Adform s.r.o.
 • BIANO s.r.o.
 • GLami s.r.o.
 • Ehub s.r.o
 • RTB House s.r.o.
 • Pinterest, Inc.
 • Global Payments Europe s.r.o.
 • ZooControl s.r.o.
 • Trustpilot, Inc.

6.   Koliko časa obdelujemo vaše podatke?

6.1.   BONAMI za potrebe izvajanja pogodbe obdeluje vaše osebne podatke v času obdelave naročila, v času plačila in v času dostave blaga. V skladu z zakonodajo BONAMI naknadno pridobi določene informacije tudi iz računovodskih listin.

6.2. Komercialna sporočila se uporabnikom pošiljajo ves čas, ko slednji soglašajo s pošiljanjem. Kar se tiče kupcev, se komercialna sporočila pošiljajo, dokler se ne odjavijo od njihovega prejema ali dokler ni vložen ugovor zoper obdelavo podatkov. Ne glede na zgoraj navedeno se komercialna sporočila pošiljajo največ 10 let. Po tem času bo BONAMI od vas zahteval, da privolitev obnovite.

6.3. Podatke, pridobljene za tržne namene z uporabo piškotkov, BONAMI obdeluje ves čas obstoja vaše privolitve za uporabo piškotkov, torej za obdobje, v katerem dovoljujete shranjevanje piškotkov v brskalniku ali do vložitve ugovora zoper obdelavo vaših podatkov.

6.4. BONAMI bo nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov preko zgoraj navedenih obdobij izvajal le, če je to nujno potrebno za izpolnjevanje z zakonom določenih obveznosti.

7.   Kakšne so vaše pravice?

7.1.   V zvezi z obdelavo osebnih podatkov lahko kontaktirate BONAMI in zahtevate:

 • Informacije glede osebnih podatkov, ki jih obdeluje BONAMI, glede namena in narave obdelave osebnih podatkov, vključno s podatki o drugih uporabnikih, osebnih podatkov poleg BONAMI, če ti obstajajo. Splošne informacije glede dejavnosti obdelave osebnih podatkov se nahajajo v teh pravilih.
 • Dostop do podatkov, ki ste jih poslali družbi BONAMI, bodisi ob registraciji bodisi pri oddaji vašega naročila. Če boste uveljavljali to pravico, vas bo BONAMI obvestil o tem, ali in kateri posebni osebni podatki se obdelujejo, in ti podatki vam bodo na razpolago, skupaj z informacijami o njihovi obdelavi.
 • Popravek osebnih podatkov pod pogojem, da so netočni ali nepopolni. BONAMI lahko vaše naročilo obravnava pravilno zgolj pod pogojem, da razpolaga z aktualnimi podatki.
 • Pojasnilo in izbris pomanjkljivega dejanskega stanja (na primer blokiranje, popravek, dokončanje ali uničenje osebnih podatkov), če menite, da BONAMI obdeluje osebne podatke v nasprotju z varstvom vašega osebnega in zasebnega življenja ali v nasprotju s predpisi.
 • Izbris osebnih podatkov (pravica do pozabe) ali prepoved obdelave, če podatki niso več potrebni za prvotne namene, če BONAMI nima več veljavne pravne podlage za obdelovanje osebnih podatkov ali če ne soglašate z nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov. V teh primerih bo BONAMI vse ali določen del vaših osebnih podatkov uničil.
 • Prenos osebnih podatkov obdelanih na avtomatiziran način in pridobljenih na podlagi vaše privolitve drugemu subjektu, ko BONAMI vaše osebne podatke v pogosto uporabljeni obliki prenaša na vas ali na drugega upravljavca po vaši želji.
7.2. Poleg zgoraj navedenega lahko kupci ugovarjajo obdelavi osebnih podatkov v primerih pošiljanja komercialnih sporočil ali spletnih vprašalnikov o ocenjevanju nakupa, s čimer bo BONAMI takoj prekinil obdelavo osebnih podatkov za te namene.

7.3. Poleg zgoraj navedenih pravic se lahko v primerih, ko BONAMI krši svoje obveznosti, vedno obrnete na informacijskega pooblaščenca.

8.   Varnost in zaščita

8.1.    BONAMI se zavezuje varovati vaše osebne podatke. Obdelava osebnih podatkov se izvaja strogo skladu z veljavnimi predpisi, vključno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Pri obdelavi vaših osebnih podatkov daje BONAMI velik poudarek tako tehnični kot tudi organizacijski varnosti.

8.2. Vsi elektronski osebni podatki so shranjeni v zbirkah podatkov in sistemih, do katerih lahko dostopajo samo posamezniki, katerih uporaba osebnih podatkov in obseg uporabe je potreben za namene, ki so navedeni v teh pravilih. Dostop do teh osebnih podatkov je zaščiten z geslom in požarnim zidom. BONAMI redno preverja varnost in zaščito osebnih podatkov in nenehno izboljšuje njihovo zaščito.

9.   Kontaktni podatki

9.1.   V primeru vprašanj glede obdelave osebnih podatkov ali za uveljavljanje svojih pravic prosim kontaktirajte BONAMI preko elektronske pošte: pomoc@bonami.si ali na telefonski številki +386 1 777 86 50.

10.   Začetek veljave

10.1.   Ta pravila pričnejo veljati dne 1. 2. 2021.