20% popust na naročila nad 200€ | Koda: MINUS20 →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Pravila uporabe in nastavitve piškotkov BONAMI.CZ, a.s.

Za pravilno delovanje Bonami.cz uporabljamo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. V tem dokumentu lahko preberete, katere piškotke uporabljamo, zakaj jih uporabljamo in kako jih lahko omejite ali zavrnete njihovo uporabo.

1. Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik ali drugo napravo, ko obiščete naše spletno mesto. Tako si lahko Bonami.si za določeno obdobje zapomni vaše dejavnosti in nastavitve, tako da vam jih ni treba ponovno vnašati, ko se vrnete na spletno mesto ali se premikate s strani na stran (npr. prijavni podatki, nastavitve prikaza izdelkov, vsebina košarice). Ko ponovno obiščete Bonami.si, nam vaš brskalnik pošlje piškotke, da lahko prepoznamo vašo napravo in vsebino Bonami.si prilagodimo vašim željam.

Po zakonu lahko v vašo napravo shranimo piškotke, če so nujno potrebni za delovanje našega spletnega mesta. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

2. Kako podate soglasje za uporabo piškotkov?

Ko obiščete Bonami.si, se na dnu spletnega mesta prikaže obvestilna vrstica, ki vas obvešča, da spletno mesto uporablja piškotke. Tu lahko sprejmete piškotke in se z njimi strinjate. Piškotke lahko nastavite ali zavrnete.

Nujnih piškotkov ni mogoče zavrniti, saj nam pomagajo, da je spletno mesto uporabno, in omogočajo osnovne funkcije (navigacijo po spletnem mestu, dostop do varnih delov, dodajanje izdelkov v košarico in sam nakup). Brez teh piškotkov spletno mesto ne more pravilno delovati.

Vaše soglasje za uporabo piškotkov lahko kadar koli prekličete ali spremenite v točki 5 na tej strani.

3. Katere vrste piškotkov uporabljamo?

  • Obvezni piškotki - pomagajo omogočiti uporabo spletnega mesta, saj omogočajo osnovne funkcije, kot sta navigacija po spletnem mestu in dostop do varnih delov spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletno mesto ne more pravilno delovati.
  • Preferenčni piškotki - omogočajo, da si spletno mesto zapomni informacije, ki spreminjajo način obnašanja ali videz spletnega mesta. To je na primer želeni jezik ali regija, v kateri se nahajate.
  • Statistični piškotki - lastnikom spletnih mest pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto. Informacije zbirajo in sporočajo anonimno.
  • Piškotki za trženje - uporabljajo se za spremljanje obiskovalcev na spletnem mestu. Namen je prikazovati oglase, ki so ustrezni in zanimivi za posameznega uporabnika ter zato dragocenejši za založnike in oglaševalce tretjih oseb.
  • Nerazvrščeni piškotki - so piškotki, ki jih razvrščamo skupaj s ponudniki posameznih piškotkov.

4. Zakaj uporabljamo piškotke in v kakšne namene?

Zaradi piškotkov je uporaba Bonami.si uporabnikom prijaznejša. Omogočajo nam spremljanje in analiziranje uporabe Bonami.si. Omogočajo nam tudi izboljšanje kakovosti in vsebine spletnega mesta, pa tudi boljše prilagajanje in usmerjanje naših oglaševalskih kampanj ter spremljanje njihove uspešnosti.

V te namene uporabljamo naše piškotke in piškotke tretjih oseb. Tako lahko upravljavci trženjskih orodij, ki jih uporabljamo na našem spletnem mestu, prek Bonami.si v vašo napravo namestijo piškotke ali pa s temi upravljavci delimo informacije, ki nam jih posredujejo piškotki. Uporaba teh orodij nam omogoča, da nenehno izboljšujemo svojo ponudbo in bolje upoštevamo vaše osebne preference ter ciljno usmerjamo svoje oglaševalske kampanje, da dosežejo tiste, ki bi jih naša ponudba lahko najbolj zanimala.

Bonami.si za namene trženja uporablja tudi partnerski program, ki ga omogoča mreža Commission Junction. Če torej kliknete na povezavo ali pasico na enem od spletnih mest naših partnerjev in vas ta povezava pripelje na spletno mesto Bonami.si, bo v vašo napravo nameščen piškotek, ki bo prepoznal, da ste na naše spletno mesto prišli prek partnerja. S shranjevanjem tega piškotka soglašate na spletnem mestu partnerja. Če soglašate s shranjevanjem tega piškotka in če soglašate tudi s shranjevanjem trženjskih piškotkov s strani tretjih oseb (tj. naših oglaševalskih in analitičnih partnerjev) na spletnem mestu Bonami.si, bodo ti piškotki uporabljeni v skladu s tem pravilnikom.

Piškotke, ki jih uporabljajo tretje osebe, in uporabo podatkov, zbranih z njimi, urejajo pravilniki o zasebnosti zadevnih tretjih oseb. Upoštevajte, da lahko te tretje osebe informacije, ki so jih pridobile s piškotki, združijo z drugimi informacijami, ki ste jim jih posredovali ali so jih pridobile zaradi vaše uporabe njihovih storitev.

5. Spremeniti nastavitve ali zavrniti piškotke?

Svoje soglasje/nesoglasje za shranjevanje piškotkov lahko spremenite tukaj:
Imate še kakšno vprašanje o pravilniku o piškotkih?
Navedite svoj ID za soglasje in pišite neposredno na pomoc@bonami.si, z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja.