Čarobnost francoskega peciva se skriva v krhkem testu. Ta se zlahka pripravi iz navadne moke, masla, malo sladkorja in hladne vode. Testo pustite počivati v hladilniku, ga razvaljate, položite v model, prebodete z vilicami in spečete obteženo s keramičnimi zrni. V deželi galskega petelina se
toplo črevo nato
polni s sadjem, smetano ali čokoladnimi kremami, okrasi s sadjem in drugimi dobrotami te plemenite kuhinje.
Saliviranje? Potem stavite na kalup iz Emile Henry. Kakovostna posoda je pol uspeha. Barve kalupov lahko nato preprosto kombinirate in dopolnjujete, na primer z ramequin kalupi ali pa jih pustite enobarvne. Vse je odvisno od vas.
Poleg tega je zaradi ročne izdelave vsak kos pravi izvirnik. Zlahka prenesejo temperature od -20 °C do +270 °C.
O znamki:
Francosko družinsko podjetje Emile Henry je znano ime med tistimi, ki so se zaljubili v umetnost peke in kuhanja. Njihova
kvalitetna ročno izdelana keramična posoda daje nov obraz klasičnemu kosilu. Že od leta 1848 prinašajo izjemen videz, zaradi katerega ne le pečenje, temveč tudi serviranje v skledah in kalupih postane gurmansko doživetje.
Keramika je zaradi posebne tehnologije odporna na udarce in praske, zato lahko brez težav režete in uporabljate ostro orodje. Vsi dragulji Emile Henry so primerni tudi za
pomivalni stroj, mikrovalovno pečico in celo zamrzovalnik.
Recept za najboljšo torto je pri vsakem drugačen, a ko gre za najboljšo posodo za peko,
Emile Henry zmaga pri vseh strokovnjakih.