Bonami Days: do 50 % popusta | Podaljšano →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Fotelji

Na naši spletni strani lahko izberete fotelj kot del kompleta pohištva ali posamezni kos. Ko izbirate, imejte v mislih koliko časa boste preživeli na tem stolu, sedežu, fotelju oz. naslanjaču. Če je odgovor na to vprašanje veliko, potem pomislite na svoje udobje - odločite se glede na kakovost materiala, zasnovo, fukncionalnost in višino naslona.

Na naši spletni strani lahko izberete fotelj kot del kompleta pohištva ali posamezni kos. Ko izbirate, imejte v mislih koliko časa boste preživeli na tem stolu, sedežu, fotelju oz. naslanjaču. Če je odgovor na to vprašanje veliko, potem pomislite na svoje udobje - odločite se glede na kakovost materiala, zasnovo, fukncionalnost in višino naslona.

Filtri in razvrščanje
Tip fotelja
Barva
Prevleka
Znižanje
Novosti
Filtri in razvrščanje
Prikazanih 48 od 265 izdelkov

Kako izbrati fotelj?

Dobro izbran kakovosten fotelj bo postal eden od vaših najljubših mest za sedenje in razlog za uživanje v vašem domu. Ne glede na to, ali izbirate fotelj za branje, sprostitev ali obisk, obstaja nekaj splošnih nasvetov, s katerimi ne boste zgrešili.

Razmislite, za kaj boste fotelj največ uporabljali

Verjetno ste najprej pomislili na "sedenje. Fotelj pa služi kot partner za vse vrste dejavnosti, od igranja šaha do gledanja televizije in sproščanja.

Relaksacijski fotelji so kot nalašč za sproščanje, branje ali poslušanje glasbe. Vaše udobje je prednostna naloga pri izbiri. Zato izberite naslanjač z nasloni za roke in podnožnikom ali taburejem, da se boste lahko med počitkom udobno sprostili. Najbolje je, da izberete material, ki ga je enostavno čistiti.

Fotelj z nasloni je primeren za gledanje televizorja. Če med najljubšim filmom zaspite, lahko glavo naslonite na eno od "ušes" na strani naslona za roke. Fotelj z ušesi je na voljo v različnih izvedbah in je zelo vsestranski. Zato je našel svoje mesto tudi v spalnicah in študijskih sobah. Poleg tega je v njej tudi lepo plesti :).

Gugalnik vas bo pomiril po napornem dnevu. Navsezadnje smo že od malih nog navajeni, da je zibanje način umirjanja. Zato bo gugalni stol prišel prav tudi materam z majhnimi otroki. Zanimiva alternativa tem modelom so viseči fotelji za notranjost. Ti so lahko pritrjeni na strop ali (pri izbranih modelih) na posebno stojalo.

Klasični oblazinjeni fotelji bodo všeč vsem obiskovalcem. Primerni so za študijsko in dnevno sobo. Od vas je odvisno, ali boste izbrali model z naslonom za roke ali brez njega in kakšno trdoto sedeža boste izbrali. V tej kategoriji na Bonami najdete tudi kavče in futon stole, primerne za spanje.

 

Na kaj je treba paziti pri izbiri fotelja

Oglejte si osnovne parametre. To so mere, ki ustrezajo vaši telesni zgradbi in prostoru, ki je na voljo v prostoru. Pomembna sta tudi teža in nosilnost stola, zlasti če ga boste pogosto premikali.

Material stola

  • Fotelj, ki se uporablja vsak dan, mora biti izdelan iz materiala, ki ga je enostavno očistiti. Če bodo fotelj uporabljali majhni otroci, poskrbite, da bo imel pralno prevleko. Kupite lahko tudi otroški stol.
  • Če želite dobiti prevleko ali iščete dodatno prevleko, ki jo lahko redno menjate, izberite model, katerega površina ne drsi. Prihranili si boste veliko živcev, ko boste med sedenjem nenehno spuščali posteljno pregrinjalo ali prevleko.
  • Bo fotelj bolj dekorativen in/ali namenjen le občasnim obiskom? Osredotočite se na obliko naslanjača in izberite oblazinjenje po lastni izbiri.
  • Usnjeni fotelji so razkošen dodatek k vsaki notranjosti. Vendar kot vsak usnjen izdelek zahtevajo posebno nego. Zaradi morebitnih globljih prask in razpok niso primerni za notranjost z majhnimi otroki in hišnimi ljubljenčki.

Druge vrste foteljev

Niste našli pravega? Morda iščete kaj drugega kot klasičen naslanjač za dnevno sobo.

Če želite kupiti pisarniški stol, si oglejte kategorijo Pisarniški stoli, kjer boste našli zelo udobno sedežno pohištvo, s katerim bo vaše delo v pisarni udobnejše. Med vrtnimi stoli boste našli vrtno, balkonsko ali terasno pohištvo, ki lahko prenese najtežje pogoje.