Bonami Days: do 50 % popusta | Podaljšano →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Hiša s pridihom podeželskega sloga

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Janina življenjska zgodba je polna preizkušenj. Celo svoje življenje je ljubeče pomagala bližnjim, zato je bil čas, da tudi ona dobi nekaj v zameno.
Naj vas navdihne preobrazba, ki sta jo vodili oblikovalki Jaroslava Hajkova in Hana Šmejkalova.

Sodobna notranjost s podeželskim pridihom

Jana je z obnovo svoje hiše začela počasi. Najprej se je lotila dnevne sobe, ki so ji jo pomagali preoblikovati prijatelji. Toda od takrat se v hiši ni nič spremenilo. Vse je staro in načeto.

Tudi zato je upala, da ji bodo oblikovalci pomagali zasnovati okusno in prijetno notranjost. Tako so ne le dnevno sobo in kuhinjo, temveč tudi spalnico in hodnik čakale precejšnje spremembe.

Cilj je bil ustvariti sodobno notranjost s podeželskim pridihom.

Bakreni in nevtralni odtenki

Medena barva je postala povezovalni element celotne notranjosti. Največja in najbolj prevladujoča je barva stene v dnevni sobi. Oblikovalci so z njo postavili temelj barvne palete, ki so jo dopolnili z nevtralnimi in umirjenimi barvami.

Da bi notranjost delovala zračno, so oblikovalci pohištvo ohranili preprosto in subtilno. Izbrali so stole, fotelje in omarice na kovinskem podnožju. Za komode, mize ali knjižne police so izbrali dekor iz svetlega lesa.

Ker je kavč zavzemal večino prostora v dnevni sobi, so ga nadomestili z raztegljivim kavčem v svetlo sivem odtenku. Zagotavlja tako prostor za shranjevanje kot tudi udoben prostor za spanje.

Nazadnje so prostor polepšali z okroglo preprogo in nekaj blazinami v rjavi barvi.

Dnevna soba pred preobrazbo

Dnevna soba po preobrazbi

Kuhinja s pridihom vintage sloga

Kuhinja je zahtevala veliko preobrazbo. Do zdaj v njej ni bilo vode ali kanalizacije. Naloga oblikovalcev je bila zato zamenjati obstoječi pult ter ustvariti praktičen in estetski prostor za kuhanje.

A ker je baker povezovalni element v tej notranjosti, so ga oblikovalci tu vključili v oblikovanje pipe, kotlička, lestenca in stenske ure.

Drugi presenetljiv element kuhinje so bile ploščice v starinskem slogu, ki so jih uskladili z minimalističnimi kuhinjskimi elementi v sivi barvi.

K enotnemu videzu je prispevala tudi nova vinilna talna obloga v barvi sivega hrasta, ki se ujema z lesenim delovnim pultom in policami ob kuhinjskih enotah.

Kuhinja pred preobrazbo

Kuhinja po preobrazbi

Elegantna spalnica in hodnik

Oblaikovalci so spalnico v glavnem uglasili v sivo barvo, vendar tudi tu niso spregledali bakrenih detajlov v obliki svetilke in dveh abstraktnih slik, ki sta nastali po barvanju dnevne sobe.

Za toplo vzdušje v notranjosti so dodali fotelj iz umetnega usnja v barvi konjaka, oranžne blazine in okroglo pleteno preprogo.

Tudi v tem primeru so izbrali pohištvo brez okrasja - posteljo s sivim oblazinjenim vzglavjem, kovinsko stransko mizico in komodo v kombinaciji bele barve in svetlega lesa. Z dodanim velikim ogledalom so ustvarili tudi damski lepotni kotiček.

Janin stari dom so tako spremenili v čist, sodoben in eleganten bivalni prostor, ki si ga dobrosrčna Jana tudi zasluži.

Ustvarjalci preobrazbe

Za preobrazbo tega interierja sta poskrbeli oblikovalki Jaroslava Hajkova in Hana Šmejkalova.