Spomladanski 15% popust s kodo APRIL15 | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Interier z elementi skandinavskega sloga

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Tokratna preobrazba je življenje olajšala zakoncema Lenki in Martinu. Njuni hčerki Veroniki so kmalu po rojstvu diagnosticirali redko bolezen. Čeprav napovedi niso zvenele optimistično, je letos po zaslugi vseh svojih bližnjih praznovala že četrti rojstni dan.

V nadaljevanju si preberite, kako je projekt potekal, in si oglejte slike prenovljenega stanovanja.

Dostopno za invalidske vozičke

Ko sta se zakonca preselila v sedanje stanovanje, nista predvidevala, da ga bo treba prilagoditi hčerkinim potrebam. Največji zaplet zanju so predstavljala ozka vrata in različne višine tal. To je oteževalo premikanje z invalidskim vozičkom.

Zato sta želela, da bi jima oblikovalci pomagali pri zasnovi stanovanja, ki ne bo le udobno in praktično, ampak predvsem dostopno.

Znatnih sprememb tako niso planirali le v dnevni sobi s kuhinjo, temveč tudi na hodniku in v otroški sobi.

Kombinacija novega in starega

Oblikovalci so pri oblikovanju bivalnega prostora upoštevali osnovno barvno paleto bele in krem barve, ki jo dopolnjuje pomirjujoča svetlo modra.

Najprej so notranjost poenotili s svetlo barvo, ki jo je polepšala in ji dala občutek zračnosti. Nato sta prostor opremila s pohištvom v skandinavskem slogu, foteljem in prenovljeno retro kavno mizico.

Tudi postavitev bež kotne zofe je bila premišljena. Ne le, da zagotavlja veliko prostora za sprostitev, temveč tudi brez težav ločuje dnevni prostor od jedilnice. Za prijeten občutek so poskrbele dekoracija, blazine in svetla preproga z grafičnim vzorcem. Poleg tega je oblikovalka Lucie prostor popestrila s sliko, ki jo je naslikala za par.

Dolge zavese in pozlačeni lestenci so prav tako pomembno prispevali k elegantnemu vtisu.

Dnevna soba pred preobrazbo

Dnevna soba po preobrazbi

Povezava z dnevnim prostorom

V kuhinji so oblikovalci dosegli zračnost ne le s premikom jedilnice v dnevno sobo, temveč tudi s širitvijo hodnika in oblikovanjem enotnega poda.

Izbrali so bež kuhinjske omarice v kombinaciji z lesenim dekorjem in poskušali izkoristiti prostor vse do stropa. Nato so uporabili aparate, vgrajene v kuhinjske omarice, in preproste ročaje, ki prostoru dajejo retro pridih.

V kotu so postavili barsko mizico z rustikalnim stolčkom, za večje druženje pa bo družina cenila jedilno mizo na minimalističnih nogah. Bela in turkizna posoda sta prispevali k enotnemu vtisu.

Kuhinja pred preobrazbo

Kuhinja po preobrazbi

Pastelno kraljestvo

Oblikovalci so otroško sobo spremenili v prijeten prostor z veliko garderobo in dvignjeno posteljo za lažje prenašanje Veronike.

Čeprav so se se pri pohištvu odločili za belo barvo, so v preostalem delu sobe uporabili predvsem pastelno rožnato in turkizno barvo. Za ljubkost so poskrbele okrasne blazine in sedežna vreča.

Tudi hodnik ni pobegnil preobrazbi. Poleg zamenjave vrat in beljenja sten so oblikovalci dodali še preprosto stojalo za čevlje in kavč. Prostoru so dodali prefinjen pridih s sivimi tapetami, pozlačenim ogledalom in preprostim obešalnikom.

Po zaslugi navdušenja obeh oblikovalcev se je stanovanje sčasoma spremenilo v prostor, kjer lahko družina dobro živi in skrbi drug za drugega.

Ustvarjalci preobrazbe

Za preobrazbo te notranjosti sta bila odgovorna oblikovalca Lucie Volfová in Jakub Jakubec.