Kako hitro in učinkovito očistiti kopalnico

Na lestvici priljubljenosti gospodinjskih opravil čiščenje kopalnice verjetno nikoli ne bo na prvem mestu. Zato smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi boste delo opravili hitro in neboleče ter dosegli brezhibne rezultate..

Naj vas navdihne naš izbor praktičnih brisalcev, krp, visečih polic, obešalnikov in drugih pripomočkov, s katerimi boste v kopalnici zlahka ustvarili harmonično vzdušje.

1. Preden začnete

Najprej s polic, umivalnika in kadi pospravite vse kozmetične izdelke, da ne bodo ovirali čiščenja. Nato vse uporabljene tekstilne izdelke, kot so brisače in preproge, odvrzite v pralnico.

Nasvet: Pred začetkom mokrega čiščenja pometite tla. Mokro brisanje bo potekalo veliko bolje in hitreje.

2. Nadaljujte od zgoraj navzdol

Začni z višjih polic vse do tal. Svetujemo, da čistilo na začetku nanesete naravnost v stranišče, umivalnik, tuš ali kad in ga pustite delovati. Tako se izognete napornemu drgnenju.

Nasvet: Ne marate kemikalij? Izdelajte svoje vsestransko in okolju prijazno čistilo za vse površine doma. Zmešajte 1 skodelico vode, pol skodelice kisa, 2 žlici sode bikarbone in 20 kapljic najljubšega eteričnega olja. Končano!

Kaj pa sivi koti?

Sodo bikarbono zmešajte z limono, da dobite gosto pasto. Nanesite ga v kote in pustite delovati. Nato jih očistite s staro zobno ščetko ali ščetko za posodo in sperite.

Odlično pa se obnese tudi praktično čistilo za fuge Wenko v svinčniku, ki ima tudi aktivno sestavino proti plesni.

3. Zmanjšajte količino kozmetičnih izdelkov

Se spopadate z nesorazmernim številom steklenic in embalaž na policah ali na robovih kadi in umivalnika, ki sploh ne ustreza številu oseb v gospodinjstvu? Pregledajte vso kozmetiko in zavrzite vse, čemur je potekel rok trajanja, in česar ne uporabljate več. Pridobili boste veliko več prostora, pa tudi čiščenje bo lažje.

4. Olajšajte si življenje s premišljeno organizacijo

Ko bo vsak predmet dobil svoje mesto, bo vsakodnevno čiščenje hitrejše in učinkovitejše. Z večnadstropnimi policami in preglednimi organizatorji kar najbolje izkoristite svoj prostor. Predvsem za manjše kopalnice so odlični tudi viseči obešalniki, police in košare za perilo, ki jih namestite na vrata.

5. Ne pozabite na tekstilne dodatke

Ne pozabite, da je treba tudi zaveso za prhanje občasno vreči v pralni stroj ali jo vsaj očistiti z vročo vodo. Zavesa od podjetja Wenko je prevlečena s premazom proti plesni.

Nasvet: Uskladite barve brisač, preprog in zaves in kopalnica bo videti še bolj urejena.

Navdihnite se z več nasveti za čiščenje in praktičnimi pripomočki.