ZIMSKI POPUSTI do -70% →Varen nakup → Brezplačna vračila za vse izdelke do 365 dni | Vračilo denarja v 14 dneh

ZIMSKI POPUSTI do -70% →Varen nakup → Brezplačna vračila za vse izdelke do 365 dni | Vračilo denarja v 14 dneh

Kako izbrati preprogo za jedilnico?

Da so preproge v kuhinji in jedilnici neuporabne? Ne drži. Z njimi bo prostor postal še bolj udoben in prijeten. Pravi materiali bodo odporni na umazanijo, vaša stopala pa bodo ostala topla.

Navdihnite se z našimi nasveti in namigi, kako izbrati pravi kos.

Trajnost zagotavljajo kratka in gosta vlakna

Ker bo preproga izpostavljena velikim obremenitvam, je prednostna naloga vzdržljivost, ki jo zagotavljajo kosi z visoko gostoto vlaken in kratkimi vlakni. Če je potrebno pod preprogo uporabite posebno gumijasto podlogo, da bo preproga ostala na mestu.

Izberite pravo obliko in velikost

Medtem ko bo ozek tekač primernejši za kuhinjo, ki je naslonjena na eno ali dve nasprotni si steni, boste morali pri vogalnih kuhinjskih površinah upoštevati razmerje vseh stranic, zato bo morda primernejši nekoliko širši kos. Pri izbiri pa poskrbite, da boste ohranili dovolj razdalje od kuhinjskega elementa in bo tako postavitev preproge simetrična.

Barvna usklajenost s pohištvom

Če želite posebno preprogo, njeno barvo prilagodite barvi stolov ali mize. Ponovite vsaj enega od prevladujočih odtenkov na preprogi. S tem bo notranjost dobila celovit videz. Impresivna je tudi monokromatska barvna shema, kjer je barva jedilnega servisa in preproga omejena le nekaj tonov iste barve.

Izberite vzorce

V jedilnici in kuhinji so bolj praktične temne in barvite preproge, saj na njih madeži ne bodo vidni. Temno rdeča orientalska tkana preproga bo dodala pikico na i minimalistični kuhinji. Siva preproga z geometrijskim vzorcem pa bo ustrezala sodobni kuhinji.

Več namigov in nasvetov najdete tukaj