Do -20% na izdelke v skandinavskem stilu | Prihranite že danes →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Minimalistična notranjost v naravnih odtenkih

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Tokratna preobrazba v naravnih tonih razveseljuje tročlansko družinico, ki se je morala po ločitvi od očeta znajti sama.

Naj vas navdihne prekrasno stanovanje, ki sta ga opremili oblikovalki Jaroslava Hajkova in Hana Šmejkalova.

Brezčasen slog bivanja v naravnih barvah

Par je hišo začel obnavljati skupaj, vendar notranja obnova ni bila nikoli končana. Potrebna pa so bila tudi obsežnejša obnovitvena dela. Kopalnica je bila že precej zastarela, pritličje pa je opremljeno predvsem s pohištvom iz druge roke.

Jana je zato upala, da ji bodo oblikovalci pomagali ustvariti čist in zračen prostor.

Njihova naloga je bila ustvariti preprost, minimalističen, skoraj brezčasen slog bivanja v naravnih barvah in motivih.

Minimalističen bivalni prostor

Prenova se je nanašala predvsem na kuhinjo, dnevni in jedilni prostor. Da bi odprli in prezračili prostor, so oblikovalci porušili tudi eno steno.

Omarice v beli barvi in svetlem lesu dajejo sodoben značaj kuhinji, ki ima zaradi odsotnosti zgornjih vratc minimalističen videz.

Osrednji motiv dnevnega prostora je bila fototapeta z motivom narave, ki jo je uokvirjal modul letvic v lesenem dekorju. Oblikovalci so naravni slog dopolnili z dekoracijo, lučmi in stoli iz ratana. Zelena barva se tako preliva skozi celotno notranjost, ne le zaradi tapete, temveč tudi zaradi živih rastlin.

Najpomembnejši element je kavč, ki se s svojo barvo ujema s celotnim konceptom. Ker gre za variabilno sedežno garnituro, ponuja številne možnosti postavitve.

K celotnemu vtisu je pripomogla tudi nova talna obloga v obliki lepljenega vinila.

Dnevni prostor pred preobrazbo

Dnevni prostor po preobrazbi

Podstrešna delovna soba z mavčnimi stenami

V enem od podstrešnih prostorov so oblikovalci ustvarili prijetno delovno sobo. Kot osnovo so izbrali večino pohištva v beli barvi, kar je zagotovilo dovolj svetlobe v prostoru. To so dopolnili s svežo metino barvo, ki so jo uporabili na dveh nasprotnih stenah pod poševnimi stropi.

Na nekaj kvadratnih metrih jim je uspelo stisniti prostorno delovno mizo in bralni kotiček, ki ga sestavljata visoka knjižna omara in zložljiv stol.

Okraski, preproga iz ratana in svetilke so nato prispevali k ustvarjanju sproščujočega prostora za delo in sprostitev.

Črno-bela eleganca za kopalnico

Preobrazba je vključevala tudi zamenjavo vseh vratnih okvirjev, ki so jih dopolnila bela mat vrata s črnim ročajem. V notranjosti se je pojavilo več črnih dodatkov. Črna klop na hodniku je na primer praktična in hkrati elegantna.

Kopalnica s pripadajočim straniščem je bila prav tako popolnoma prenovljena. Oblikovalci so se odločili za talne obloge s sivimi kamnitimi ploščicami, ki so jih uskladili s črnim umivalnikom in črnim pralnim strojem. Iz kopalnice so nato odstranili kabino za prhanje, s čimer so pridobili prostor za izgradnjo popolnoma funkcionalnega prostora.

Oblikovalcem je tako 100-odstotno uspel njihov cilj: ustvariti brezčasen, minimalističen in zračen prostor, ki bo družino ponovno napolnil z energijo in jim narisal nasmeh na obraz vsakič, ko se bodo vrnili domov.

Hodnik s kopalnico pred preobrazbo

Hodnik s kopalnico po preobrazbi

Ustvarjalci preobrazbe

Za preobrazbo tega interierja sta bili odgovorni oblikovalki Jaroslava Hajkova in Hana Šmejkalova.