Spomladanski 15% popust s kodo APRIL15 | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Majhno, sodobno in funkcionalno stanovanje v Zagrebu

Obiskali smo zanimivo majhno stanovanje v novejšem delu Zagreba.

To 34 kvadratnih metrov veliko stanovanje je opremljeno z vsem potrebnim za življenje mladega para in njune mačke Mile. Poiščite navdih v nadaljevanju!

Lokacija:
Zagreb, Hrvaška

Razporeditev:
1-sobno + balkon

Velikost:
34 m²

Koliko časa je trajalo opremljanje stanovanja in kakšno je bilo vaše glavno vodilo?

Sama prenova in opremljanje stanovanja sta trajala tri mesece. Želel sem imeti ločeno spalnico, zato smo studio spremenili v enosobno stanovanje. To je bil moj poskus, da bi studio spremenil v stanovanje v sodobnem slogu, z ločeno spalnico in udobnim bivalnim prostorom. Toda nekatere podrobnosti še niso dokončane in vedno se najde kaj, kar je treba popraviti ali spremeniti. Rekla bi, da preobrazba traja že več let.

Kako nefunkcionalen prostor pretvoriti v funkcionalno stanovanje?

Ključno je dobro načrtovanje. Glavna ideja vsake odločitve je bila čim boljša izkoriščenost prostora. Mislim, da mi je to dobro uspelo z uvedbo shranjevanja v višino in večnamenskega pohištva. Pa tudi s premišljenim določanjem prioritet. Studio stanovanje smo pregradili, da smo ustvarili ločeno spalnico, ta pa je velika tako, da vanjo sodijo le postelja, garderobna omara in malo prostora za premikanje. Podobno smo zožili balkon, da bi dobili nekaj več prostora v dnevni sobi.

Trendi, ki so navdihnili dekoracijo tega stanovanja, so skandinavski, minimalistični in japonski slog.

Kakšno pohištvo imate najraje?

Da bi kar najbolje izkoristil prostor, sem dala nekaj pohištva izdelati po meri. Tako na primer dolga miza hkrati služi kot delovni prostor za "domačo pisarno", kot jedilna miza in kot prostor za zabavo. Celoten bivalni prostor je tekoč brez jasnih prehodov in združuje dnevno in delovno sobo, kuhinjo in jedilnico. Prav tako rada uporabljam pohištvo, ki ga je mogoče enostavno premikati in uporabljati v več prostorih, npr. lahke stole in stranske mizice, ki jih po želji premikamo iz spalnice v dnevno sobo ali na balkon.

Ali imate kakšne nasvete za okrasitev majhnega balkona?

Balkon je bil že tako ozek, zaradi razširitve dnevne sobe pa smo ga še zmanjšali. Zato je bila njegova dekoracija velik izziv. Za dobro izbiro se je izkazal udoben ležalnik, na katerega se lahko uležeš in bereš knjige ali pa piješ jutranjo kavo.

Kaj je bila vaša največja naložba pri opremljanju?

Največ sva vložila v dekoracijo dnevne sobe, saj tam preživiva večino časa, bodisi pri delu v domači pisarni bodisi pri sproščanju po dolgem dnevu. Pomembno se mi zdi, da imava udobno sedežno pohištvo, pa tudi dodatke, ki celoten prostor naredijo bolj prijeten.

Najljubši del stanovanja? No, v resnici nimam veliko za izbirati (smeh), vendar je to dnevna soba. Izkazala se je za najlepši in najbolj prijeten del.

Če želite izvedeti več o tem, kako je potekala prenova, pa tudi o tem, kako se je to stanovanje spreminjalo skozi leta, lahko sledite Instagram profilu lastnice Antonije.