Nasvet oblikovalke: kako izbrati idealno kavno mizico

Klubske ali kavne mizice obstajajo v najrazličnejših oblikah, velikostih in materialih. To pa lahko oteži izbiro tistim, ki še nimajo posebne ideje o svoji sanjski mizi.

Za pomoč smo se obrnili na oblikovalko Kristíno iz oblikovalskega studia Dekoroom , ki nam je izdala namigov na kaj naj bomo pri izbiri pozorni. Gremo po navdih!

1. nasvet

Izberite velikost

Dnevna soba je še posebej obremenjen prostor, zato poskrbite, da bo okoli vaše sanjske mize dovolj prostora.

Predvsem preverite razdaljo med kavčem in ostalim pohištvom. Miza naj bo visoka približno toliko kot kavč, lahko pa je tudi nekaj centimetrov nižja.

Ste našli svojo sanjsko mizo, vendar še vedno dvomite, kako bo videti v prostoru? Poskusite preprosto označiti njene dimenzije na tleh, pomagajte si z lepilnim trakom ali vrvico..

Sprehodite se okoli in preverite, ali je povsod dovolj prostora. Ali se vse prilega? Potem lahko naročite novo mizico z mirno vestjo!

2. nasvet

Prostor za shranjevanje kot dodana vrednost

Potrebujete prostor za časopise in revije ali pa bi želeli na hitro skriti igrače? Potem boste cenili mizo s predalom ali polico. Vendar je lahko takšna miza za manjše prostore prevelika. V tem primeru se odločite za "lažji" model s polico ali mizicoo z žično košaro..

Imate majhne otroke? Miza z ostrimi robovi ali stekleno površino lahko zanje predstavlja nepotrebno tveganje. Bolj primerne so tisti z zaobljenimi robovi.

3. nasvet

Kavna mizica kot pikica na i

Za razliko od (pogosto) nevtralnega kavča je kavna mizica kos, ki lahko notranjosti doda poseben značaj. Svetlo obarvana kavna mizica na subtilnem ozadju bo v prostoru izstopala skoraj kot umetniški element. Sijajni materiali in steklo pa bodo osvetlili prostor in vanj vnesli svetlobo.

Če sedega vaš kavč do tal, izberite mizico z nogami, ki bo olajšala sestavo prostora. Če želite bolj subtilen kavč z nogami, se lahko odločite za bolj masivno klubsko mizico. Na ta način dosežete ravnovesje mase v prostoru.

4. nasvet

Izbira teksture in materiala

Pred nakupom nove mizicee je dobro razmisliti tudi o čiščenju in vzdrževanju. Na bolj teksturirani površini se bodo pogosteje nabirale umazanija in drobtine, po drugi strani pa ne boste videli prstnih odtisov, kot bi jih na pultu z visokim sijajem.

Mize iz kovin, kot sta bron in baker, so ponovno v ospredju oblikovalskega dogajanja. Poleg tega jih je enostavno vzdrževati in so trpežne.

5. nasvet

Ne omejujte se na eno samo

Komplet mizic za kavo ali kombinacija mizice za kavo in dodatne mizice dodaja dnevni sobi novo razsežnost.

Ne bojte mešati in kombinirati različnih barv in velikosti mizic. Raje se držite podobne oblike.

Ustvarili boste izvirno kompozicijo, bolj prilagodljiv prostor, poleg tega pa boste pridobili več prostora za kaj več kot le odlaganje knjige ali kave.

Želite še več navdiha za svojo dnevno sobo?