ZIMSKI POPUSTI do -70% →Varen nakup → Brezplačna vračila za vse izdelke do 365 dni | Vračilo denarja v 14 dneh

ZIMSKI POPUSTI do -70% →Varen nakup → Brezplačna vračila za vse izdelke do 365 dni | Vračilo denarja v 14 dneh

Učinkovito čiščenje omare

Vaša garderoba poka po šivih, vi pa imate pogosto občutek, da nimate kaj obleči in nosite vedno ista oblačila? Poznamo. Morda je čas, da prevetrite in uredite svojo omaro.

Pridružite se nam! Pokazali vam bomo, kateri pripomočki vam bodo pomagali kar najbolje izkoristiti prostor v omarah in kateri organizatorji jih bodo ohranili v popolnem redu.

1. Začnite z razvrščanjem

V prvi fazi morate izprazniti predale in police, v katerih so nerabljena oblačila in po nepotrebnem zasedajo prostor. Ta postopek ni povsem enostaven, saj se ga morate lotiti odločno. Nagrajeni boste s prostorno omaro.

Vse kose, ki jih v zadnjem letu niste oblekli niti enkrat, lahko mirno odstranite. S prijateljicami priredite bazar ali jih podarite v dobrodelne namene. Zagotovo bodo nekoga razveselili.

V svoji omari imejte le tisto, kar vas osrečuje.

Znana gurujka za čiščenje Marie Kondo svetuje, da vzamete vsak kos oblačila posebej in ocenite, ali vas dejansko osrečuje. Če vas ne, ga brezpogojno zavrzite.

Ugotovili boste, kako osvobajajoč je občutek, ko se boste znebili nenošenih (a premajhnih) kavbojk, ki se jih niste dotaknili že tri leta. Ali pa tiste drage dizajnerske obleke, v katerih se nikoli niste počutili udobno. Raje jih podarite, da bodo osrečili nekoga drugega.

2. Sezonska oblačila

Ob prihodu nove sezone se nekaterih oblačil verjetno ne boste dotaknili vsaj pol leta. Olajšajte si življenje in shranite vsa sezonska oblačila. Preden jih pospravite, se prepričajte, da je vse oprano, popolnoma očiščeno in lepo zloženo.

Oblačila je najbolje shranjevati v suhem, hladnem in temnem prostoru. Če uporabljate vakuumske vreče za shranjevanje vam ni treba skrbeti, da bi oblačila zavzela ves prostor v omari ali shrambi.

Z zložljivo lestvijo zlahka dosežete tudi najvišje police, ki so idealne za shranjevanje sezonskih oblačil.

3. Pregledno shranjevanje

Najprej na obešalnike obesite oblačila iz finejših materialov, ki zahtevajo skrbnejšo nego in se zlahka zmečkajo. Uporabite širše obešalnike, najbolje s samolepilnimi ali protidrsnimi trakovi. Žični obešalniki lahko poškodujejo občutljivo tkanino na ramenih.

Za pasove, torbice in klobuke uporabite posebej oblikovane obešalnike. Z njimi boste lažje sledili vsem dodatkom. Oblačila na drogu razvrstite po kategorijah ali dolžini - od najdaljšega do najkrajšega.

Oblačila zložite v predale "navpično"

Ko majice, hlače ali puloverje shranjujete v predal, oblačil ne zlagajte v kupe, temveč pokonci. Tako boste imeli pregled nad vsemi kosi in ne bo potrebno vzeti celega kupa iz predala, ko boste želeli kos iz dna kupa. S tem sistemom bodo vaši predali dlje urejeni.

Urejanje notranjosti predalov in omar

Dodatne nastavljive police in viseči organizatorji bodo poskrbeli za učinkovitejšo uporabo prostora v garderobi ter vam olajšali pregled in iskanje potrebnega.

Vonj kroglic iz cedrovega lesa bo molje odvrnil, da bi se lotili vašega najljubšega puloverja. Položite jih enakomerno v predal.

Prav tako ne pozabite pospraviti nakita. Z organizatorji za nakit vam ne bo več treba iskati izgubljenega para uhanov.

Potrebujete pomoč pri čiščenju drugih prostorov? Navdihnite se z več nasveti za čiščenje in praktičnimi pripomočki.