Vse za kopalnico do 15% ceneje | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Naj vas navdihnejo barve leta 2023

Oblikovalci in dekoratorji z vsega sveta vsako leto nestrpno pričakujejo, da vodilni svetovni proizvajalci barv objavijo nove barvne trende za prihodnje leto. Čeprav morda niste profesionalni oblikovalec, se zgledujte po teh svežih odtenkih in polepšajte svoj dom.

Viva Magenta po Pantonu

Viva Magenta je ena najmočnejših in najsvetlejših barv v celotnem barvnem spektru. Je drzna, naelektrena in prekipeva od energije. Odtenek je navdihnjen s karminom - najredkejšim barvilom v naravi. Simbolizira željo po življenju in pomaga krepiti notranjo moč. Kos v tej barvi bo vsakemu interierju dodal dodatno živahnost.

Digital Lavender s strani Coloro in WGSN

Strokovnjaki za trende pri WGSN pravijo, da je Digital Lavender že mogoče videti v virtualnem svetu, v naslednjem letu pa bo vstopila tudi v resnični svet.

Ta barva naj bi izražala stabilnost, umirjenost in neke vrste digitalni pobeg, h kateremu so se mnogi med nami zatekali, da bi ohranili zdravo pamet med pandemijo. Tudi v vaši notranjosti bo ta svetlo vijoličasti odtenek dajal mehak in umirjen vtis.

Wild Wonder podjetja Dulux

Dulux opisuje barvo Wild Wonder kot pozitiven, živahen ton, ki ga je navdihnil naravni svet. Je mešanica toplih nevtralnih in zelenih tonov, zato je idealen za ustvarjanje videza, navdihnjenega z naravo. Še posebej primeren je za prostore, kjer se pogosto zbira več ljudi naenkrat, kot so dnevna soba, jedilnica ali celo kuhinja.

Vining Ivy s podjetjem PPG

Barva Vining Ivy prefinjeno združuje drzno modro s prefinjeno zeleno, kar daje nepogrešljiv videz turkiznih draguljev. S to barvo lahko v notranjosti ustvarite pomirjujoče razpoloženje, saj modra komponenta vzbuja mir, zelena pa občutek ravnovesja. Zaradi svojih bogatih tonov je energična, a hkrati prizemljujoča, zato je primerna za dobesedno vsak prostor.

Redend Point s strani Sherwin-Williams

Barva Redend Point izraža duhovitost, toplino in empatijo. Ta barva ohranja zemeljsko, nevtralno bež osnovo, vendar je zaradi rožnatih odtenkov sveža in bo v vaš dom vnesla toplo in veselo razpoloženje.

Raspberry Blush podjetja Benjamin Moore

Živahen in karizmatičen Raspberry Blush bo vaše čute poživil z naelektrenim optimizmom. V notranjosti se ta barva ne bo zlahka vključila, zato jo uporabite na elementih, ki želijo izstopati ali pritegniti pozornost.

Odlično se bo obnesla tako na dodatkih kot tudi na večjih površinah - na primer pri barvanju celotne stene.

Spanish Moss podjetja Krylon

Ta polnočno zelena barva je močno povezana z bogastvom narave, gostimi gozdovi in mahovnatimi površinami. V notranjosti se dobro obnese tako v kombinaciji s toplimi kot hladnimi poudarki.

Bogata, prizemljujoča zelena se bo dobro ujemala z dopolnilnimi barvami, kot so zlata, peščena in bakrena, ob katerih bo še bolj izstopala.