Otroška soba po vzoru blogerke Smooth & Cooking

Opremljanje otroške sobe za dečka je lahko zabavno in prijetno. Hkrati pa je treba upoštevati tudi praktično plat stvari. Ob tem se pojavijo številna vprašanja. Katera posteljica lahko raste skupaj z otrokom? Katerih motivov na stenah ali posteljnini se ne bodo naveličali?

Mama in energična blogerka smoothandcooking ima odgovore na zgornja vprašanja. Ko smo jo obiskali, nam je zaupala, kako ji je uspelo opremiti otroško sobo za triletnega Tobiasa.. 

Majhna soba za dečka, ki se je otrok ne naveliča

Simpatična Katerina je prava ženska dejanj, ki brez oklevanja vzame vse v svoje roke. Pri tem ni pomembno, ali gre za pripravo večhodnega menija ali preobrazbo otroške sobe. Tako je bila že sprva praktična in nevsiljiva zamenjava Tobijeve otroške odeje z večjo spodbuda za oživitev celotne sobe.

"Tobinek ima rad spremembe. Zaradi njih vidi igrače in stvari v novi luči. Zato z veseljem in redno prestavljam pohištvo, premeščam in pospravljam igrače. Na ta način naredim njegovo sobo privlačno in zanimivo v njegovih očeh."

Da prostor ne bi bil vedno enak, je Kateřina izbrala dva kompleta dodatkov v različnih barvnih paletah, ki jih bo spreminjala skozi vse leto. V prvem sklopu so topli odtenki bež do gorčične barve, v drugem pa sveži modri odtenki. Zaradi številnih uporabljenih naravnih materialov pa je soba vedno videti prijetna.

Idealna otroška postelja v vseh pogledih

Kateřina je imela pred dejanskim izborom precej jasno predstavo o tem, kaj bi morala otroška postelja izpolnjevati. Zamislila si je preprosto obliko, vendar še vedno zanimivo za otroke v nestandardnih dimenzijah.

Tobík ima precej majhno sobo, v kateri je treba varčevati s prostorom. Dolžina postelje mora biti 160 cm, širina pa 90 cm, da se lahko starši v primeru bolezni ali zaspanosti uležejo poleg njega.

Postelja Adeko je bila po Katerininih besedah ljubezen na prvi pogled. Narejena je iz masivnega lesa, nizek, z odličnimi dimenzijami.

"Tudi po dveh letih uporabe še vedno uživamo v postelji in vsi, ki pridejo k nam, jo občudujejo. In to me ne preseneča, saj nameravam kupiti še eno.

Izbira posteljnine

Z zamenjavo odeje za večjo je bilo treba izbrati novo posteljnino, kar je mama delno prepustila Tobiku.

Najraje ima premium bombažno posteljnino z nežnimi motivi, za katere pravi, da imajo neskončno možnosti. Naravni potisk se je odlično podal v gozdno sobo, minimalistični pikčasti vzorec pa je (na mamino presenečenje) izbral Toby sam.

Kam z igračami?

To je dilema, s katero se sooča vsaka družina z otroki: kam shraniti številne igrače in legokocke? Začne se z eno škatlo, po nekaj letih pa postane precej raznolika zbirka.

Zato je Katerina iskala elegantno in, kar je najpomembneje, dovolj veliko škatlo za shranjevanje. Že nekaj let je iskala košarico iz Bloomingvilla, vendar jo je cena še vedno nekoliko odbijala. Kljub temu se je na koncu odločila, da gre za trendovski kos, ki ga bo Vincent podedoval od Tobika in ga nato uporabljal v pralnici.

"Na koncu sem bila prijetno presenečena, saj je v resničnem življenju še lepša. Je velika in dobro izdelana, zato vem, da bo res služila več let."

Na koncu še pikica na i

Enako pomembni elementi, ki naredijo sobo popolnoma prijetno, so naravne igrače in številne ljubke blazine v obliki živali. Preproste nalepke oživijo čiste bele stene, ne da bi motile vizualno jasnost prostora.

Rezultat je soba, ki ni pretirano osladna, vendar je videti igriva, prijetna in lahko raste skupaj s svojim prebivalcem.

Oglejte si še več izdelkov za otroke