Spomladanski 15% popust s kodo APRIL15 | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Pravljični dekor in udobje v hišici na drevesu v Transilvaniji

Irina Klomp Stanescu
Irina Klomp Stanescu
Bonami Blogger

Aspirativen, nepretenciozen in dobro dodelan - to so besede, s katerimi lahko opišemo dvorec Loft Treehouse v Romuniji.

Lokacija, pogled na gorovje Retezat in slikovitost kraja so navdihnili izbiro barv, tekstur in ambienta, ki so ga lastniki želeli ustvariti, da bi gostje doživeli udobje na preprost in funkcionalen način.

Poiščite navdih in odkrijte nekaj praktičnih oblikovalskih nasvetov, kako okrasiti svojo kočo ali vikend.

Slog notranje opreme

Gre za mešanico skandinavskega in modernega sloga s čisto in sodobno estetiko, ki spoštuje ohranjanje tradicionalnih in brezčasnih podrobnosti.

Osvetlitev je imela ključno vlogo pri ustvarjanju vzdušja v koči, saj je bila eden najpomembnejših elementov pri opredeljevanju slogov, ki smo jih želeli doseči.

Ključni elementi so bili tisti, ki so bili najbližje naravi: pohištvo iz lesa v naravnih barvah (z nekaj kosi pobarvanimi na belo za kontrast), dekoracije v toplih ali zemeljskih barvah in tekstil v živahnih barvah, da bi zagotovili ravnovesje in dopolnili vzdušje. Želeli smo uporabiti tudi materiale, ki jih je mogoče reciklirati, zato smo izbrali volneno izolacijo za streho in stene hiške.

Izdelki podjetja Bonami

Bonami ima široko ponudbo, zato smo lahko izbirali med številnimi izdelki. Oblikovanje je čustvena izkušnja, zato smo izbrali okraske in tekstilne dodatke, ki izražajo občutke ali prispevajo k razpoloženju. Moja ljubezen do keramičnih vaz in tekstur, kot sta žamet ali terakota, se odraža v končnem videzu.

K njemu prispevajo tudi izdelki, ki z vizualnega vidika niso tako pomembni, vendar vsekakor naredijo razliko, kot sta npr. komplet kakovostne posteljnine ali premišljeno izbrana preproga.

Naravna svetloba prinaša v notranjost naravo

Mislim, da si te hiške ne morem predstavljati brez naravne svetlobe. Velika okna, skozi katera prihaja svetloba, v notranjost naravno prinašajo občutek narave in ustvarjajo harmonijo z okoljem. Svetloba vam daje občutek, da ste na počitnicah, in ustvarja izjemno kuliso. Ne glede na to, kako lepo je prostor opremljen, bi bil brez naravne svetlobe brez življenja.

Nasveti in triki arhitekta

Opremljanje doma lahko prinese veliko veselja, lahko pa je tudi izjemno zastrašujoča, saj se možnosti zdijo neskončne. Morda vam bodo v pomoč spodnji nasveti:

1. Uporabite več virov svetlobe, kjer je to mogoče, saj v prostor vnesejo novo dimenzijo.

2. Izberite enotno barvno paleto. Ne kombinirajte preveč odtenkov in izberite tudi tople barve.

3. Ni vam treba zamenjati kosov pohištva ali dekoracije vsakič, ko želite poživiti notranjost. Včasih jim lahko samo s prestavitvijo povrnete prvotno pomembnost.