Bonami Days -15 % na neznižane izdelke | Koda: BONAMIDAYS15
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Preobrazba 100-letne hiše v elegantno stanovanje

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Zgodba Ane in Tomasa se je začela pred mnogimi leti. Spoznala sta se, se zaljubila in se odločila ustvariti družino. Kupila sta majhno hišo v bližini gozda in se veselila skupne prihodnosti v novem domu.

Šest mesecev po rojstvu njune hčerke so zdravniki mali Anni diagnosticirali redko bolezen, zaradi katere je potrebovala maksimalno oskrbo. Prilagoditev hiše Aninim potrebam bo družini v veliko pomoč.

Poiščite še v navdih v preobrazbi hiše, ki sta jo izvedla Andrea Hylman in Mark Povolny.

Dostopnost na prvem mestu

Ko sta zakonca kupila prenovljeno hišo s skoraj stoletno zgodovino, nista predvidevala, da jo bo treba prilagoditi hčerkinim potrebam. Zaradi višinskih razlik med tlemi v vsaki sobi se Anna težko premika po hiši z invalidskim vozičkom ali mobilnim stolom, ki ga je zanjo izdelal Tomas.

Potrebne so bile spremembe, zato sta se obrnila na strokovnjake, ki bi jima pomagali oblikovati notranjost, ki ne bo le dostopna za invalidski voziček, temveč tudi praktična in udobna.

Predsoba, kopalnica in kuhinja, povezana z dnevno sobo, so bile dežezne precejšnje spremembe. Oblikovalci so prostor zasnovali tako, da je mladi družini s težko usodo olajšal življenje, hkrati pa upošteval vzdušje stare hiše.

Dnevna soba pred preobrazbo

Dnevna soba po preobrazbi

Eleganten in zračen prostor

Dizajnerji so za osnovno notranjo barvo izbrali bež odtenek, ki jo dopolnjujejo bela, pozlačeni detajli in svetel les. Ker sta se pri izbiri pohištva, dodatkov in razsvetljave držala čistih linij in minimalističnega oblikovanja, je soba videti zračna in prefinjena.

K praktičnosti je pripomogla tudi postavitev televizijske mizice v prostor, s čimer sta ločila dnevni in jedilni del.

Ker družina večino časa preživi v dnevni sobi in jedilnici, so si oblikovalci omislili tudi igralni kotiček za Anno. V zložljivi hišici v kotu sobe lahko priročno skrijeta klop in škatlo za igrače.

Sodobna kuhinja z udobno jedilnico

Tudi pri kuhinjskih omaricah so se oblikovalci držali zmernosti. Tako so se odločili za kombinacijo bež vrat, belih delovnih pultov in vgradnih aparatov. K sodobnemu videzu so prispevali tudi črno lakirani ročaji in premišljeno zasnovani odlagalni prostori.

Ker so oblikovalci jedilnico umestili pred dnevno sobo, so lahko okoli mize dodali več stolov. K bež oblazinjenim stolom so dodali preprosto leseno klop s krznom, s čimer je celoten prostor za sedenje postal prijeten in topel, hkrati pa se je navezoval na večstoletno zgodovino hiše.

Dolge bele zavese iz lahkega materiala prav tako pripomorejo k elegantni notranjosti, saj so družini zagotovile zasebnost, hkrati pa v prostor prepuščajo veliko svetlobe.

Kuhinja pred preobrazbo

Kuhinja po preobrazbi

Prefinjene rešitve za shranjevanje

Naslednji pomemben korak oblikovalcev je bila prilagoditev kopalnice Anninim potrebam. Zato je poleg običajne sanitarne opreme na voljo tudi prostorna kabina za prhanje, v katero je mogoče namestiti majhen stol.

Za doseganje čistega videza kopalnice so oblikovalci pralni in sušilni stroj skrili v omaro.

Pri preureditvi predsobe so se oblikovalci osredotočili tudi na to, da bi zagotovili veliko prostora za shranjevanje in ohranili njeno zračnost. Pri tem so si pomagali z umestitvijo ogledala, preprostega obešalnika in lahkega pohištva - garderobne omare, stojala za čevlje in ratanovega pufa.

Kopalnica pred preobrazbo

Kopalnica po preobrazbi

Hodnik pred preobrazbo

Hodnik po preobrazbi

Ustvarjalci preobrazbe

Za preobrazbo te notranjosti sta bila odgovorna oblikovalca Andrea Hylmarová in Marek Povolný.