20% popust na naročila nad 200€ | Koda: MINUS20 →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Stoječe svetilke

Filtri in razvrščanje
Barva
Stil
Cena
Znižanje
Novosti
Filtri in razvrščanje
Prikazanih 48 od 207 izdelkov

Kako izbrati stoječo svetilko

Stoječe svetilke (ali tudi visoke svetilke ali talne svetilke) so primerne za majhna stanovanja in velike odprte prostore. Pričarajo lahko prijetno vzdušje ob branju, sproščanju, gledanju filmov in druženju s prijatelji.

Pri Bonami boste našli predvsem dizajnerske in luksuzne luči, ki bodo poudarili stil celotnega prostora. Ne glede na to, ali iščete stoječe svetilke za dnevno sobo, spalnico ali otroško sobo, boste pri nas našli popoln kos.

Stoječe svetilke po stilu

Prilagajate vaš dom ali posamezne prostore določenemu stilu? Tudi pri izbiri visoke talne svetilke se držite izbrane smeri.

  • Stoječe svetilke v skandinavskem slogu izpovedujejo preprostost. Kombinacija kovine in lesa ter bele in črne barve bo videti dobro v umirjenih pa tudi funkcionalnih in preglednih prostorih.
  • Retro stoječe svetilke so in. Če želite, da se vaša stoječa svetilka prilega notranjosti, ki jo navdihujejo petdeseta do sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, ste prišli na pravo mesto.
  • Sodobne stoječe svetilke so različnih oblik, barv in materialov. V tej kategoriji vas čaka najširša izbira. Združujejo funkcionalnost in estetiko.
  • Stoječe svetilke v industrijskem slogu bodo všeč ljubiteljem oblikovanja starih tovarniških hal. Kovina, beton, črna barva in izpostavljene žarnice imajo pomembno vlogo.
  • Rustikalne stoječe svetilke so primerne za podeželsko navdihnjene interierje, ki so najprimernejši za kuhinje, povezane z jedilnicami in dnevnimi sobami.

Najljubši kosi? Kovinski in leseni

Med priljubljene sodijo kovinske stoječe svetilke v črni, bakreni ali bronasti barvi. Priljubljene so tudi zlate stoječe svetilke, ki v prostor vnesejo pridih razkošja.

Prednosti visokih talnih kovinskih svetilk:
+ enostavno vzdrževanje - za občasno čiščenje potrebujete le vlažno krpo,
+ dobro se kombinirajo z drugim pohištvom,
+ stabilnost in vzdržljivost,
+ brezčasnost

Tudi lesene stoječe svetilke so pogosta izbira kupcev. Priljubljeni so stativi z belimi ali črnimi odtenki. Tudi luči z odtenki iz lesa, bambusa ali ratana v dom vnesejo prijetno vzdušje.

Prednosti visokih lesenih svetilk:
+ les je v prostoru videti eleganten in topel,
+ ustvarjajo prijetno vzdušje,
+ na voljo so različni materiali in barve odtenkov.

 

NASVET: Iščete talno svetilko z možnostjo zatemnitve? Izberite pravo žarnico

Vsako talno svetilko je mogoče zatemniti. Izberite žarnico z možnostjo zatemnitve in daljinskim upravljalnikom. Najcenejše komplete žarnic in daljince na trgu je mogoče kupiti že za 10 €. Nekatere žarnice z možnostjo zatemnitve imajo dva načina - belo svetlobo, ki vam daje energijo, in toplo svetlobo, ki vas sposkrbi za sprostitev. S tem trikom boste lahko izbirali med celotno ponudbo in ne le med svetilkami z vgrajenim senčilom za zatemnitev.

V podrobnostih o izdelku boste vedno našli informacije o tem, ali se izbrana svetilka prodaja z žarnico ali brez nje. Vendar pa žarnica običajno ni priložena talnim svetilkam in jo je treba naročiti posebej.