-15% na postelje s kodo LAHKONOC15* Ne velja na znižano in na nekaj označenih izdelkov.

-15% na postelje s kodo LAHKONOC15* Ne velja na znižano in na nekaj označenih izdelkov.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Svetlo stanovanje s pridihom industrijskega sloga

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Jaromir in Libuška sta se spoznala na spletni strani za zmenke. Le eno srečanje je bilo dovolj, da sta se odločila za skupno življenje in si že predstavljala, kako se bosta skupaj postarala. Žal pa je Jaromir lansko leto nenadoma zbolel in umrl.

Preden so se od njega morali posloviti, je spoznal oblikovalca Zuzano Schubertovo in Viktorja Čikoša, ki jima je posredoval svoje zamisli o novem domu in začetih delih pri prenovi hiše.

Naj vas navdihne preobrazba, ki si jo je zamislil Jaromir, izvedla pa sta jo oblikovalca.

Odprt in zračen prostor

V hiši, v kateri je Libuška odraščala in preživela svoje življenje, sta se z Jaromirom vselila v prvo nadstropje in se odločila, da bosta v pritličju zgradila dom za upokojence brez ovir, zgornje nadstropje pa prepustila Libuškini hčerki. Vendar jima je uspelo pripraviti le grobo konstrukcijo spodnjega dela.

Projektanti so se poklonili Jaromirju tako, da so se držali njegovih zamisli o postavitvi in oblikovanju.

Tako so ustvarili interier s pridihom industrijskega sloga s črnimi elementi.

Svež prostor s pridihom industrijskega stila

Barvna paleta črne, sive in bele, ki so jo oblikovalci kombinirali s svetlim lesom, kovinskimi elementi in kamnitimi oblogami, je postala povezovalni element celotnega pritličja. S tem so bili postavljeni temelji za notranjost s pridihom industrijskega sloga.

Da pa notranjost ne bi bila videti dolgočasna, so jo osvežili s svetlo rumenim kavčem, ki ga je mogoče preprosto raztegniti v udobno zakonsko posteljo. Za lažje rokovanje so se oblikovalci zanesli na sklop minimalističnih mizic za kavo v črni barvi.

Bele omare in komoda z ročaji iz usnja nudijo veliko prostora za shranjevanje. Blazine, pletenine in nove kovinske vaze pa prispevajo k udobnemu občutku v prostoru.

Pritličje pred preobrazbo

Pritličje po preobrazbi

Lepota, skrita v preprostosti

Oblikovalci so ohranili povezanost prostora tudi pri kuhinji. Črno-bela linija v kombinaciji s svetlo leseno steno je videti zelo moderno in čisto, k čemur pripomorejo tudi vgrajeni aparati.

S postavitvijo sedežne garniture ob kamnito steno so ponovno subtilno ločili kuhinjo od dnevne sobe in se tudi tukaj odločili za preprostost. Pri stolu in mizi so izbrali elegantno obliko, klasičen skandinavski dizajn ter kombinacijo bele barve in svetlega lesa.

Poskrbeli so tudi za ustrezno osvetlitev, zato je na stropu več točkovnih luči in zanimiv lestenec nad jedilno mizo.

Črna barva kot povezovalni element

Črna barva je postala glavna tema tudi za novo kopalnico. Poleg sanitarne opreme so jo oblikovalci uporabili tudi pri več dodatkih - stojalu za brisače, dozirnikih za milo in pri osvetljenem ogledalu.

Vse to so dopolnili s ploščicami in oblogami iz sivega betona, s čimer so popolnoma izpolnili koncept celovite preobrazbe.

Industrijski značaj so poudarili tudi kovinski vratni okvirji z drsnimi vrati in stojalo za oblačila, ki se nahaja v vhodnem delu pritličja.

Kopalnica s hodnikom pred preobrazbo

Kopalnica s hodnikom po preobrazbi

Ustvarjalci preobrazbe

Za preobrazbo te notranjosti sta bila odgovorna oblikovalca Zuzana Schubertova in Viktor Čikoš.