Umetno cvetje za popestritev interierja

Res je, da je umetno cvetje še pred kratkim veljalo za precej neokusno, vendar to ne velja več. Umetno cvetje se vrača in pogosto ga sploh ne moremo ločiti od pravega. Postalo je zelo iskane, saj ponuja stil, razkošje in brezčasnost.

Prednosti umetnega cvetja

Kljub temu, da so videti kot živo cvetje, skorajda ne zahtevajo vzdrževanja. Ni vam jih treba zalivati, presajati in nikoli ne bo zbledelo. Občasno morate le obrisati prah. Primerne so tako za uporabo v zaprtih prostorih kot na prostem. Njihova največja prednost pa je, da so ob rednem brisanju prahu primerne za alergike.


Kam postaviti umetno cvetje

Izbirate lahko med stanovanjskimi rastlinami, sukulenti, vrtnimi rastlinami in celo rezanim cvetjem. Hit so tudi vse vrste vejic. Te so videti odlično urejene v visoki vazi. Če želite, da so vaši aranžmaji iz umetnega cvetja videti resnično naravni in živahni, dodajte nekaj naravnih elementov. Idealne so na primer razne trave, vejice ali kamenčki.

Priljubljeno je tudi umetno cvetje v cvetličnem zaboju, kjer vam ni treba vsako leto saditi novih rastlin. Umetno ali posušeno cvetje za vence je prav tako praktično. Zlasti jesenski venci za vrata ali mizo so videti popolnoma popolni.