Spomladanski 15% popust s kodo APRIL15 | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Življenje s pridihom podeželskega sloga

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Hana s svojima hčerkama Zdeničko in Haničko živi v majhni hiši, ki pa po svoji razporeditvi ni najbolj primerna za bivanje treh generacij žensk. Pomagali smo jim preurediti hiško, kjer bo vsaka imela dovolj prostora zase, uredili pa smo tudi prostor, kjer bodo lahko skupaj preživljale prosti čas.

Poiščite navdih v prenovi hiške, ki sta izvedli oblikovalki Veronika Haroldová in Renata Pápai.

Stanovanje za tri dekleta

V hiši, ki jo je gospa Hana podedovala od svoje babice, so štiri manjše sobe in kuhinja. Pred vselitvijo je bilo potrebno poskrbeti za novo električno napeljavo in zamenjati ploščice v kopalnici.

Za Hano pa sta bile najbolj pomembni sobi za njeni hčerki. Do sedaj sta si hčerki sobo delili, kar pa je zaradi starostne razlike povzročalo kar nekaj težav. Njena največja želja je bila, da bosta oblikovalki pomagali zasnovati dom tako, da bo upošteval potrebe trinajstletne Zdeničke in petletne Haničke.

Oblikovalki sta tako ustvarili tri nove sobe, polne barv, prenovili kuhinjo, dnevno sobo ter hodnik.

Dnevna soba pred preobrazbo

Dnevna soba po preobrazbi

Preprostost s pridihom podeželja

Za skladen videz notranjosti je bilo treba najprej poenotiti tla v vseh prostorih. Oblikovalki sta izbrali dekor orehovine, ki se je med drugim ponovil na miznih ploščah in svetilih. Njuna vizija je bila ustvariti elegantno notranjost s pridihom podeželja.

Uskladili sta tudi barvno paleto dnevne sobe in jedilnice. Medtem ko je prevladujoča bela barva na stenah in večjih kosih pohištva vizualno povečala prostor, sta komplementarni rjava in krem barva vnesli občutek stabilnosti in prijetnosti.

Tapeta z drobnim vzorcem, stoli, kredenca in televizijska mizica so v prostor vnesli zmerno porcijo rustikalnega sloga, ki je značilen za sosednjo kuhinjo, ločeno od dnevne sobe z drsnimi vrati.

Občutek čistosti in zračnosti

V kuhinji sta oblikovalki izbrali svetlo barvo, delovni pult v obliki črke "U" pa v barvi in vzorcu hrastovega lesa. V tem primeru je bela barva pripomogla tudi k osvetlitvi notranjosti, ki je prostoru dala tudi občutek čistosti in zračnosti.

Subtilno profilirana vrata, elegantne ploščice in zelenkasta tapeta na steni okoli okna so v kuhinji pričarale podeželski pridih.

K harmoničnemu vtisu je prispevala tudi izbira neopaznih sodobnih gospodinjskih aparatov.

Kuhinja pred preobrazbo

Kuhinja po preobrazbi

Spalnica za mlado damo

Dizajnerki so uresničili sanje starejše hčerke in iz shrambe ustvarili spalnico. Na le nekaj kvadratnih metrih jima je uspelo zgraditi elegenten dekliški budoar, vključno s kozmetičnim kotičkom s taburejem. Veliko ogledalo je pomagalo vizualno povečati notranjost.

Najbolj privlačen prostor pa je postelja. Zaradi primerne postavitve, mnogih blazin in plapolajočih zaves ob straneh ni le udoben prostor za spanje, temveč tudi zelo pomirjajoč kotiček, ki zagotavlja veliko zasebnosti.

Oblikovalki sta upoštevali tudi željo njune matere, in sicer da bi hranila fotografije svojih hčera. Uporabili so moderne okvirje in ustvarili kolaž, ki krasi steno nad komodo.

Pred: Shramba

Po: Dekliška soba

Hodnik pred preobrazbo

Hodnik po preobrazbi

Roza mesto

Dizajnerki sta veliko pozornosti namenili tudi sobi petletne Hanke. Z njunim oblikovanjem sta jo spremenili v prikupno rožnato kraljestvo.

Za širšo steno sta najprej dali izdelati hišico iz MDF plošč, ki zaradi led osvetlitve oživijo majhne zgradbe.

Prostor s posteljo, pisano preprogo in vrsto shranjevalnih prostorov sta ločili z zaveso, ki določuje prostor za igro in sprostitev od prostora, namenjenega učenju. V malo pisarno sta postavili stol s koleščki in pisalno mizo z namizno svetilko.

Otroška soba pred preobrazbo

Otroška soba po preobrazbi

Notranji oblikovalki

Za preobrazbo hiške sta poskrbeli oblikovalki Veronika Haroldová in Renata Pápai.