ZIMSKI POPUSTI do -70% →Varen nakup → Brezplačna vračila za vse izdelke do 365 dni | Vračilo denarja v 14 dneh

ZIMSKI POPUSTI do -70% →Varen nakup → Brezplačna vračila za vse izdelke do 365 dni | Vračilo denarja v 14 dneh

Kako v prazničnem času okrasiti zunanje prostore

Pred leti smo le v ameriških filmih videli hiše in vrtove, bogato okrašene z božičnimi lučkami. Postopoma pa so zunanji božični okraski našli pot do nas.

Če ste se odločili, da boste letos okrasili vhodna vrata, vrt ali balkon, se zgledujte po božično okrašeni terasi poljske influencerke Mojdommojemiejsce.

Kako okrasiti vhodna vrata

Božični venec

Še pred nekaj leti so bili božični venčki na vratih izjema. Danes bi zaman iskali neokrašena vrata. Izdelate lahko naravni venec ali kupite umetnega, ki je bolj praktičen, saj iglice ne odpadajo in ga lahko uporabite še naslednja leta.

Predpražnik

Predpražnik se od vas poslovi vsakič, ko odhajate. Ob prihodu domov pa je prva stvar, ki jo zagledate. Izberite kos z božičnim motivom, ki bo narisal nasmeh na vaš obraz in obraze vaših gostov.

Še nekaj idej za okrasitev vhodnih vrat

Če imate pred vrati še kaj prostora, ga uporabite za božične okraske v loncu. Uporabite lahko veje listavcev ali iglavcev ali vanj posadite majhno drevo.

Svetila

Svetlobne verige dajejo hiši praznični videz. Z njimi lahko okrasite veje v loncu, venec ali girlando, ki jo obesite čez vrata.

Kako okrasiti vrt

Osvetlite drevesa

Imate na vrtu listavce? Uporabite svetlobne verige in jih ovijte okoli debel in vej posameznih dreves. Iglavci pa so idealni, ker jih lahko okrasite ne le z božičnimi lučkami, temveč tudi s klasičnimi okraski, tako da lahko poleg božičnega drevesa v dnevni sobi ustvarite še eno božično drevo na svojem vrtu. Poskrbite, da bodo svetlobne verige primernih dolžin.

Kako okrasiti balkon in teraso

Osvetljene girlande

Zelo preprosta božična dekoracija za vašo teraso ali balkon je osvetljena girlanda. Iz vej iglavcev naredite dolge girlande, jih pritrdite na ograjo in jo ovite z božičnimi lučkami. Uporabite lahko tudi umetno girlando, ki vam bo služila več let.

Dekoracija v lončkih

Če imate na ograjah cvetlične lonce, jih lahko uporabite za božične okraske. V lonce zabodite veje iglavcev in nanje obesite božične kroglice. Uporabite lahko tudi druge božične okraske, kot so angeli, zvezde ali snežinke.

Lanterne in svetila

Da bi bil vaš balkon ali terasa videti božično, na strop namestite svetlobne verige z žarnicami. Vendar z lučmi ne pretiravajte. Dovolj je, da osvetlite le en del balkona ali terase. Če se odločite, da boste z lučkami okrasili girlando ali cvetlične lončke, ne nameščajte svetlobnih verig na strop. Dodate pa lahko lanterno, ki je kot nalašč za zimo.

Tekstil in dekoracija

Ne pozabite na dizajnerske božične okraske in tekstilne dodatke v obliki različnih odej, pregrinjal in okrasnih blazin, ki bodo vaši terasi ali balkonu pričarali pravo božično vzdušje. In če želite nekaj časa sedeti zunaj, vas bodo odlično ogreli.