-20% na kavče na zalogi s kodo UDOBNO20 | Prihranite že danes →
Pomlad doma in na prostem | Poiščite navdih →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Kako izbrati dekoracijo za komodo

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Se ob brskanju revij ne morete nasititi različnih komod, na katerih so natančno postavljeni prekrasni okraski? Podoben vtis lahko dosežete tudi brez notranjega oblikovalca. In ni pomembno, ali ste nagnjeni k minimalizmu ali vam bolj ustreza boho slog.

V naslednjih nasvetih vam bomo svetovali, kako tudi najbolj navadno komodo spremeniti v kos, ki bo navdušil vas in vaše goste.

Razdelite prostor

Ker je komoda ponavadi ožja in daljša, je priporočljivo razdeliti »delovni prostor« na tri dele: levi, desni in sredinski. Izkoristite steno nad komodo, na katero obesite elemente, ki naj bodo v isti višini kot so omare, okna ali vrata.

Od največjega do najmanjšega

Pri kompozicije je najbolje začeti s središčem ali največjim elementom, ki bo predstavljal vodilo, po katerem boste razporedili druge elemente. To je lahko slika, tabla s fotografijami, ogledalo ali televizija. Medtem ko lahko sliko pogosto preprosto položite na komodo, je ogledalo bolje obesiti. Najbolje je videti na višini od 15 do 25 centimetrov nad komodo, pri čemer je treba upoštevati velikost in obliko ogledala. Okrogla ogledala so videti bolj harmonična. Širino ogledala izberite tako, da pokriva komodo za približno dve tretjini.

Vključite visok element

Če želite doseči ravnovesje, postavite poleg slike ali ogledala en višji element. Na primer vaza s cvetjem, visoka škatla za nakit ali zanimiva namizna svetilka.

Stavite na pravilo treh

Pri opremljanju preostalega prostora ne morete zgrešiti, če se držite pravila treh in v vsak sektor postavite tri okraske. To je lahko komplet treh sveč, ali pa skupaj postavite visoke kip, škatlico za nakit in dišeče difuzor..

Nasvet:
Če postavite tihožitje iz različnih kosov na eleganten pladenj, bo kompozicija videti bolj urejena in jo bo lažje vzdrževati.

Uporabite več istih elementov

Če imate več enakih elementov, kot so slike ali knjige, jih poskusite postaviti drug ob drugega. Postavite portretno sliko na komodo in nanjo naslonite sliko z motivom pokrajine. Pustite,da se sliki rahlo prekrivata. Knjige zložite v urejen stolpec ali simetrično piramido. Najpomembneje pa je, da se igrate in preizkusite, kaj je za vaše oko najbolj prijetno.

Ne pozabite na prostor okoli komode

Če imate ob komodi prostor, lahko tam postavite na zanimiv cvetlični lonček ali talno svetilko in tako dosežete bolj harmonično povezavo z notranjostjo.