Bonami Days: do 50 % popusta | Podaljšano →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Novoletne zaobljube

Z začetkom novega leta se odločite, da boste v svojem življenju nekaj spremenili: se začeli zdravo prehranjevati, več časa preživeti z najbližnjimi, se naučiti kuhati. Vendar pri mnogih od nas začetno navdušenje traja le nekaj tednov. Izbrali smo 7 najpogostejših novoletnih zaobljub, da jih boste lažje in prijetneje izpolnjevali.

1. Zdrav način življenja

Ta resolucija je povezana z redno telesno vadbo, zadostno količino vode, zadostnim počitkom in zdravo prehrano. Ne pozabite, da Rim ni bil zgrajen v enem dnevu, zato se je treba te naloge lotiti postopoma. Privoščite si 3 do 5 manjših obrokov na dan in nikoli ne jejte v naglici. Vedno imejte pred seboj steklenico z vodo. Poiščite šport, v katerem uživate. Priskrbite si kakovostno ležišče, posteljo in udobno posteljnino, ki vam bodo vedno omogočili prijeten spanec.

2. Boljša organizacija časa

Dandanes se vsi soočamo z isto težavo, veliko dela in premalo časa. Naučite se organizirati in določiti prioritete. Pri opravljanju nalog so vam lahko v pomoč različni dnevniki in planerji. Delo vedno načrtujte vsaj teden dni vnaprej in naloge razdelite po dnevih. Zjutraj se lotite težjih nalog, lažje pa pustite za popoldne. Pomembno je tudi, da se med delom počutite udobno. Zato opremite svoj kabinet ali pisarno s kakovostnim pohištvom.

3. Red v stvareh in življenju

Pravijo, da kdor ima pospravljen dom, ima tudi urejeno glavo. Če želite živeti v harmoniji, morate poskrbeti tudi za okolje okoli sebe. Seveda vam ni treba vsak dan popolnoma očistiti celotnega stanovanja, dovolj je, da vsak dan opravite eno manjše opravilo. Tako boste imeli vedno urejen dom, to vam ne bo vzelo preveč časa in ne boste pod stresom, tudi če vas bo obiskal nepričakovan gost.

4. Več časa z bližnjimi

Ste preobremenjeni z vsakodnevnim vrvežem in vam včasih zmankuje časa za družino? V novem letu poskusite to spremeniti. Vzemite si čas za skupno večerjo in se pogovorite o novostih. Pripravite lahko tudi kaj neobičajnega. Kaj pravite na raclette ali fondue? Poleti je žar ali piknik v naravi odličen način za druženje in igranje zabavnih družabnih iger.

5. Živite bolj trajnostno

Trajnostno življenje je trend letošnjega leta. Za vas imamo na voljo veliko pripomočkov, ki vam bodo pomagali izpolniti to odločitev. Koši za recikliranje, kovinske slamice, bombažne vrečke za hrano, vrečke za večkratno uporabo ali celo vakuumske črpalke, s katerimi bo hrana v hladilniku dlje časa ostala sveža. S trajnostnim stilom je povezan tudi minimalizem. Doma imejte manj stvari, ki naj bodo iz kakovostnih materialov, da jih ne bo potrebno pogosto menjati.

6. Čas zase

Se vam zdi, da zaradi vseh opravkov nimate časa za počitek ali hobije? Ustavite se za trenutek in se sprostite. Če ste na primer knjižni molj, ustvarite doma kotiček za branje, ki se ga boste veselili. Lahko se sprostite v kopeli s kopalno soljo, svečami in masko za obraz.

7. Naučite se kuhati

Je kruh z maslom vaša največja mojstrovina in mogoče vam kdaj pogojno uspejo umešana jajca? Kuhanje je lahko enostavno in zabavno, če imate kakovostno posodo, ki večino dela opravi namesto vas. Na Bonami boste našli kuhinjske robote, pripomočke, ki jih uporabljajo profesionalni kuharji, in druge nujne pripomočke za pripravo gastronomskih dobrot.