20% popust na naročila nad 200€ | Koda: MINUS20 →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Preobrazba otroške sobe pri Nikolu Leitgebu (Štíbrovi)

Pridite z nami in se prepustite navdihu igrive in barvite otroške sobe za divjega Matesa in prikupnega Mauglija. Češka influencerka Nikol Leitgeb (Štíbrové) je imela zanimivo vizijo. Zanima pa nas ali je rezultat izpolnil njena pričakovanja?
"Nisem želela ničesar sterilnega, še posebej ne dolgočasnega. Želela sem, da bi se otroka tu dobro počutila. Da bi soba živela, tako kot moji fantje, divje."

Soba, ki odraža otroški značaj

Glavna vizija mame Nikol je bila, da mora soba odražati temperament in živahnost njenih otrok. Tema džungle je zato prišla povsem naravno in se je odražala pri izbiri pohištva, dodatkov, barv in materialov.

Pred preobrazbo

Po preobrazbi

Namembnost sobe

Z vidika funkcionalnosti je bilo treba uskladiti več funkcij prostora. Uspelo nam je združiti prostor za igro predšolskih otrok, zatočišče za dojenčka in prostor, kjer se lahko gostje sprostijo.

Za Nikol je bilo pomembno, da lahko soba občasno služi tudi kot soba za goste. Matesova postelja v velikosti 140 x 200 cm bo tako kot nalašč za občasne odrasle obiskovalce.

Tropska flora

Čeprav bi za tropsko sobo sprva potrebovali več rastlin, je potrebno imeti v mislih, da bodo njeni prebivalci otroci.

Številne sobne rastline so strupene, varnost pa je na prvem mestu. Zato naravne elemente lepo dopolnjujejo tematski okraski, tekstil ali drzne tapete..

Kombinacija barv in materialov

Naravni materiali, kot sta ratan ali juta, spominjajo na trope in so videti odlično v kombinaciji s sodobnejšo kovino. To ni le estetsko zanimivo, temveč tudi vzdržljivo in enostavno za vzdrževanje.

Barva je izvirala iz gozda samega. Zato so bili v ospredju bogati zeleni in rumeni odtenki ter zemeljski toni.
„Soba se je izkazala natanko tako, kot sem pričakovala. Ima dušo in značaj!" ugotavlja Nikol.