Spomladanski 15% popust s kodo APRIL15 | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Priljubljene blagovne znamke na Bonami, ki so jih oblikovale ženske

Ob mednarodnemu dnevu žena vam z veseljem predstavljamo nekaj močnih žensk, ki zaslužne za rojstvo naših najljubših blagovnih znamk na Bonami. Spoznajte nadarjene oblikovalke, ki so uresničile svoje sanje.

Ste poznali vse spodnje blagovne znamke?

Busy B: Pridna kot čebelica

Se tudi vi počutite preobremenjeni z obveznostmi, sestanki in stvarmi, ki jih ne smete pozabiti kupiti? Prav zato je bila ustvarjena blagovna znamka Busy B, ki vam pomaga načrtovati in organizirati vsakdan pa tudi velike dogodke, npr. zabave ali celo poroke.

Spoznajte žensko, ki stoji za to čudovito znamko elegantnih zvezkov in organizatorjev. To je oblikovalka izdelkov Kerri Binnie, ki je svojo pot začela z izumom organizatorja za božične voščilnice, ki so v angleško govorečih državah zelo priljubljene. Naslednje leto je neko podjetje naročilo 10.000 organizatorjev in tako se je rodila znamka Busy B.

Kerri je pozorno poslušala svoje prijatelje, ki so noreli zaradi usklajevanja številnih odgovornosti, ter postopoma z različnimi planerji poskušala ukrotiti njihov vsakdanji kaos. Njeno podjetje je raslo, nagrade za oblikovanje pa so prihajale. Danes lahko pri Busy B najdete vse od elegantnih planerjev in koledarjev do prikupnih različnih pisarniških potrebščin in etuijev.

PS: B prihaja iz oblikovalkinega priimka Binnie, v angleščini pa "bee" pomeni čebela. Zabavno, ne?

EMKO: Vrnitev k obrtniški tradiciji

Če ste že imeli priložnost videti kakšen fotelj ali dekoracijo blagovne znamke EMKO, se boste zagotovo strinjali z nami, da so nekaj povsem posebnega! Do zadnje podrobnosti premišljeno in brezčasno, trpežno in skrbno izdelano pohištvo iz najboljših materialov, ki vam bo služilo dolga leta. Oblikovalci sami pravijo, da ustvarjajo za tiste, ki želijo svojemu prostoru dodati nekaj posebnega.

Za začetek znamke EMKO je zaslužna Erika Markovska-Mikulskiene, ki jo je ustanovila v sodelovanju z oblikovalko Ineso Malafej. O svoji prvi pisalni mizi sta razmišljali že v okviru univerzitetnega projekta. Nekaj let pozneje je miza prejela prestižno nagrado Red Dot. Lep začetek podjetniške poti, kajne?

Od takrat so v ponudbo dodali še več kosov, ki navdušujejo ljubitelje dizajna na sejmih v Evropi, Aziji in ZDA. Za vsem tem stoji izvirna zamisel o oživitvi starodavne baltske obrtniške tradicije in litvanskega oblikovanja. In po našem mnenju, je podjetju to odlično uspelo.

Bloomingville: Stavite na ponovno uporabo

Če ste ljubitelj nordijskega sloga bivanja, vam bo všeč danska blagovna znamka Bloomingville, ki s svojimi oblikovalskimi kosi že več kot 20 let pomaga okraševati domove po vsem svetu. Vsi izdelki so povezani s sproščenim danskim načinom bivanja - hygge: na primer sedenje v udobnem fotelju, pitje dišeče kave iz čudovite skodelice ter vsrkavanje občutka prijetnosti in topline.

Znamko Bloomingville lahko prepoznate po brezčasnem nordijskem oblikovanju kakovostnih izdelkov iz naravnih materialov, kot so ratan, les, morska trava ali lončenina. Poleg tega filozofija blagovne znamke temelji na ponovni uporabi in trajnosti teh materialov. Številni izdelki so zato izdelani iz "ostankov" stekla, lesa in bombaža.

Za znamko stoji oblikovalka Betina Stampe, ki je leta 2000 svojo strast do dekoriranja utelesila v blagovni znamki Bloomingville. Od takrat kupcem po vsem svetu ponuja široko paleto dodatkov za dom, tekstila, oblikovalskega pohištva in svetil. Vsako leto ustvarijo štiri glavne in več sekundarnih kolekcij. Toda izjemna priljubljenost blagovne znamke po besedah oblikovalcev ne spreminja njihovega glavnega poslanstva, ki je vnašanje pozitivne spremembe v vsakdanje življenje.

Moi Mili: Trajnostna kvaliteta

Vrhunska kakovost in lokalna izdelava v sodelovanju z najboljšimi obrtniki in šiviljami na Poljskem - to je blagovna znamka Moi Mili, ki se osredotoča predvsem na naše najmlajše. Poleg ponudbe visokokakovostnih izdelkov si Moi Mili prizadeva tudi za spoštovanje vpliva na okolje. Ne glede na to, ali vas zanimajo otroški šotori ali muslinske pleničke, ste lahko prepričani, da boste prejeli izdelek, izdelan izključno iz skrbno izbranih materialov in v skladu z vsemi standardi CE.

Za to prekrasno znamko stoji Klaudia Wcisło. Njena zgodba se je začela leta 2012, ko je nadarjena umetnica s strastjo do ustvarjanja edinstvenih in lepih predmetov, izdelala svoje prve dekoracije za otroke. Od takrat blagovna znamka cveti! Prepoznale so jo celo vodilne revije, kot so Vogue, Vanity Fair, Marie Claire in Wired.

Otroška dekoracija in dodatki so na voljo v številnih trgovinah, butikih in konceptnih trgovinah po vsem svetu, vključno z Evropo, Severno Ameriko, Azijo in Bližnjim vzhodom.

Poppy design: Mak v ospredju

Rikke Jacobsen je danska umetnica, ki pri svojem delu uporablja akvarele. V svojih številnih ilustracijah, ki jih navdihujejo botanični in nežni vzorci, se osredotoča predvsem na skandinavske motive.

S posebnim značajem Rikke Jacobsen se boste srečali na primer v njeni čudoviti kolekciji kamnite posode Hammershøi Poppy, kjer je za glavni motiv izbrala nežen roza mak. Pri svojem delu je raziskovala različne faze rasti maka in se odločila, da je v njem nekaj klasičnega, elegantnega in nordijskega - prav tako kot v namizni posodi Hammershøi, ki ji služi kot platno.

Umetleno delo Rikke Jacobsen najdete tudi v božični kolekciji Hammershøi, kjer pripoveduje zgodbe s pomočjo borovih storžev, angelov, orehov, ptic in zvezd.