Vse za kopalnico do 15% ceneje | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Trendi notranjega oblikovanja za leto 2023

Vas zanima, kaj bo letos v trendu na področju notranjega oblikovanja? Skupaj z nami se navdušite nad sedmimi najpomembnejšimi trendi na področju dekorja, pohištva in dodatkov.

Organska estetika

Okraski in pohištvo v organskih oblikah in materialih bodo letos igrali pomembno vlogo v notranjosti. Ta trend mehkejših in bolj zaobljenih oblik odraža željo po udobju, hkrati pa v naše domove vnaša naravne elemente.

Dekoracija in dodatki v različnih barvah

Tako imenovano "dopaminsko opremljanje" je trend opremljanja notranjosti s svetlimi in živahnimi barvami, ki dvigujejo razpoloženje in energijo. Ne glede na to, ali se boste odločili, da steno polepšate s pisanimi tapetami, barvo ali se osredotočite na izbor barvitega tekstila, boste v svoj dom in življenje zagotovo vnesli nov optimizem.

Popolnoma urejen dom

Ljubezen do popolne organizacije doma je še vedno v porastu. Medtem ko so bili do zdaj priljubljeni odprti in zračni sistemi polic ali steklene vitrine, pa se trend obrača k ličnim omaram z vrati, zaradi katerih je celoten prostor videti še čistejši in bolj organiziran.

Trajnostni in z naravo navdihnjeni interierji

Trend trajnosti v notranjem oblikovanju je vsako leto močnejši in pomembnejši. Osredotočite se na naravne materiale, kot so les, bambus, kamen, lan ali celo dodatki iz morske trave. Izberite nežne odtenke zelene in modre barve, ki so pomirjujoči in prijetni za oko.

Večplastna osvetlitev

Prava svetloba je za barvno shemo drugi najpomembnejši element oblikovanja vašega doma. Letošnji trend na področju razsvetljave se osredotoča na njeno plastenje, da bi v notranjost vnesli globino in toplino.

Idealno plastenje osvetlitve prostora lahko dosežete tako, da poleg glavne stropne svetilke uporabite še talne, stenske in namizne svetilke. S temi dopolnilnimi viri svetlobe vam bo uspelo ustvariti prijetnejše razpoloženje. Poigrate se lahko tudi z različnimi stenskimi svetili in opazujete, kako se spremeni vzdušje v prostoru.

Minimalistični japandi slog

Verjetno ste že slišali za slog japandi, ki pa bo naslednje leto v še večjem vzponu. Gre za mešanico skandinavskega sloga in japonske estetike, tako oblikovani interierji pa so minimalistični, funkcionalni in hkrati topli. Navdihujejo ga načela wabi-sabi, ki iščejo lepoto v preprostosti, nepopolnosti in minljivosti stvari.

Notranjost s pridihom cyberpunka

Med notranje trende se vrača tudi futuristična kibernetska estetika, polna neonskih luči, LED trakov, geometrijskih vzorcev, elektronskih naprav ter steklenih in kovinskih elementov.