Postopek:
Zmešajte vse sestavine za testo in ga pustite počivati dve uri v hladilniku. Nato ga razvaljajte in izrežite poljubne oblike. Za bolj zanimiv izgled lahko uporabite reliefni valjar ali štampiljke. Izrezane oblike prenesite na namaščen pekač in jih pri 180 stopinjah pecite približno 9 minut.
Ko se ohladijo, lahko začnete z okraševanjem piškotov. Najprej pripravite kremo. Stepite zmehčano maslo in postopoma dodajajte 2 žlici mascarponeja sobne temperature. Pri tem je izredno pomembno, da je sobne temperature, sicer se bo krema sesedla. Dodajte sladkor v prahu, jajčni liker in stopljeno belo čokolado. Kremo stisnite na en piškot in ga prekrijte z drugim. Pomagajte si z vrečko za okraševanje.
Postopek:
Presejte moko in sladkor v prahu, dodajte jajce, zmehčano maslo in limonino lupinico. Iz sestavin zmesite testo, ki ga nato dve uri pustite počivati v hladilniku.
Testo razvaljajte na približno 3 mm in iz njega izrezite želene oblike. Spečite jih v pečici pri 180 stopinjah 8 do 10 minut.
Za pripravo kreme stepite maslo sobne temperature, dodajte sladkor, rum in drobno narezane Snickers ploščice. Zgornji piškot potopite v čokoladno glazuro in ga potresite z delci Snickersa. Spodnji piškot namažite s kremo in nanj prilepite piškot s čokolado.
Postopek:
Iz moke, sladkorja v prahu, kakava, soli, masla in rumenjakov pripravite testo. Z modelčki ali valjčkom za linške piškote izrežite oblike z odprtino na sredini. Piškote pecite pri 180 stopinjah toliko časa, da se rjavo obarvajo (približno 8 do 10 min).
Pečene venčke potopite v stopljeno temno čokolado in posujte z zdrobljenimi liofiliziranimi malinami. Če nimate malin, lahko piškote posujete s sesekljanimi pistacijami, lešniki ali mandlji in prav tako uživate v omamnem okusu.