-20% na kavče na zalogi s kodo UDOBNO20 | Prihranite že danes →
Pomlad doma in na prostem | Poiščite navdih →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Predbožično čišenje - hitro in brez stresa

V času pred božičem se zdi, da čas nenadoma začne teči štirikrat hitreje kot običajno. In gotovo se strinjate, da bi čarobni predbožični čas raje preživeli na prijetnejši način kot med napornim čiščenjem.

Svetovali vam bomo, kako se predbožičnega čiščenja lotiti na enostaven in hkrati učinkovit način.

Ne dovolite, da se vaša opravila nakopičijo

V zadnjih dneh pred božičem je časa vedno premalo za vse opravke, zato ne oklevajte in se nekaterih delov stanovanja lotite že novembra. To je lahko splošno pospravljanje omar ali urejanje shrambe, rezultati pa vam bodo zlahka zadostovali do božiča.

Poleg tega lahko, če začnete vnaprej, posamezna opravila razporedite v manjše sklope, ki jih urejate na primer vsako soboto, namesto da bi se zadnji konec tedna pred božičem izčrpali z dvodnevnim intenzivnim čiščenjem.

Čiščenje organizirajte po sobah ali kategorijah

En dan začnite s kuhinjo, naslednji dan načrtujte čiščenje kopalnice, nato pa nadaljujte z urejanjem omar. Nato en dan namenite menjavi posteljnine v vseh spalnicah v stanovanju, vključno s pripravo rezervnih odej za goste. Še en dan umijte vsa okna naenkrat.

Ključno je, da nadaljujete sistematično, vendar z majhnimi koraki, da se že na začetku ne naveličate prevelikega napora.

Pripravite kontrolni seznam

Vse naloge, ki vas čakajo, organizirajte v seznam in v idealnem primeru naredite časovni razpored. Takšen seznam vam ne bo pomagal le organizacijsko, temveč tudi psihično - prepričani boste, da niste pozabili na nič pomembnega, in vaš zaposlen um si bo lahko odpočil. Da ne omenjamo izjemno zadovoljujočega občutka, ko na seznamu odkljukate opravljene naloge.

Top nasvet: Poleg kontrolnega seznama pripravite tudi seznam predvajanja za čiščenje. Ob ritmih vaših najljubših pesmi bo čiščenje potekalo bolj gladko!

Razdelite posamezne naloge med družinske člane

Skupaj zmorete več! Konec koncev zna biti pomivanje vseh oken v hiši precej naporno, zato ga prepustite svoji boljši polovici. Otroci pa naj pomagajo pri menjavi posteljnine ali sesanju.

Nasveti za čiščenje posamezne sobe

Pri Bonami dnevno pripravljamo uporabne namige, ki vam bodo olajšali in pospešili delo, zato si polepšajte življenje z našimi preverjenimi nasveti!

Last-minute čiščenje dan pred božičnim večerom?

Pozornost usmerite na svetleče površine, vrata omar in ogledala. Če jih boste odlično spolirali, boste takoj dobili vtis popolno očiščenega stanovanja.

Podoben učinek bodo na božično mizo prinesli kristalno čisti kozarci. Popoln sijaj lahko dosežete tako, da v pomivalno korito ali pomivalni stroj namesto detergenta nalijete kis. Po pomivanju pustite, da se kozarci odcedijo, nato pa jih spolirajte s krpo iz mikrovlaken. Za praznični učinek ne boste potrebovali niti popolnoma usklajene ali drage namizne posode, saj se bodo kozarci v soju sveč čarobno lesketali.

Če letos res ne boste utegnili počistiti ...

... se ne obremenjujte preveč in se hitro spomnite, da božič v resnici ni namenjen popolnoma čistemu in spoliranemu domu! Nalijte si kozarec vina ali jajčnega likerja, zavijte darila in preprosto uživajte v družbi svojih najdražjih.