Vse za kopalnico do 15% ceneje | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Kako pripraviti božično mizo v tradicionalnih barvah

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Eden izmed najlepših trenutkov v božičnem času je tudi božična večerja. Glavni akterji praznično okrašene mize, npr. tradicionalne barve, božični motivi, prazničen porcelan in bleščeč kristal, vam bodo pomagali poudarili lepoto druženja z vašimi najdražjimi.

V nadaljevanju vam pokažemo, kako preprosto je ustvariti popolno vzdušje s pomočjo elegantne posode, dodatkov in okraskov.

Komplet, ki se upira trendom

Z belim porcelanom nikoli ne boste zgrešili, a ne bojte se eksperimentirati. Okrašeni keramični krožniki bodo pritegnili pozornost s svojo nenavadno obliko in božičnimi barvami. Jedilni kompleti v rdeči barvi spodbujajo apetit in poskrbijo za toplejši izgled mize. Če dodate še nekaj servirnih posod v beli in temno zeleni barvi, bo postavitev videti sveža in sproščena.

Mizica, pogrni se

Izberite enobarvni namizni prt. Na vsaki strani mize naj sega vsaj 30 cm čez rob, če pa ste posebej drzni, lahko pustite, da sega do tal. Če želite v središče pozornosti postaviti novo mizo iz masivnega lesa, na sredino pogrnite le namizni tekač.

Dodajte tudi pogrinjke in lanene serviete. Kombinacija kremno bele, temno sive in žajbljevo zelene barve se bo dobro ujemala z rdečim kompletom posode. Za pripravo jedi uporabite primeren predpasnik.

Očarljivost kristalnih kozarcev

Nazdravite z eleganco. Vino je treba postreči v kozarcu z visokim pecljem. Če je le možno, izberite kristal, da bo barva pijače še izrazitejša. Zelo eleganti so tudi kozarci z raznimi obrobami in gravurami.

Večino vin in žganih pijač se lahko postreže v kozarcu v obliki tulipana, saj se v njih odlično sprostijo arome. Za rdeča vina je priporočljiv kozarec v obliki balona, peneča vina pa postrezite v ozkih kozarcih na peclju. Dodajte še prefinjen vrč za vodo in rezultat bo popoln.


Postrežba na vrhunski ravni

Slaščice na mizi vedno pritegnejo pozornost, še posebej, če ustvarimo majhen sladki kotiček. Uporabite elegantne servirne etažerje, podstavke in pladnje. S tem boste pridobili tudi več prostora za serviranje ostalih jedi.

Božična dekoracija

Posebni trenutki zahtevajo tudi posebne okraske. Izberite lahkotno dekoracijo, ki bo v vašem prostoru ustvarilia toplo in sproščujoče vzdušje. Kombinirajte adventni venček s svetlobno verigo.

K prijetni atmosferi pripomorejo tudi lučke, razporejene na mizi ali komodi. Čudovito pa izgledajo tudi retro figurice in izrezljani okraski.

Ne pozabite na sveče

Sveče bodo ustvarile posebno vzdušje. Čeprav so videti zelo elegantno, jih postavite tako, da ne bodo ovirale pogleda na druge goste. Če imate na sredini mize še vedno nekaj prostora, ga lahko zapolnite s preprostim venčkom.