Menu
10 € za vasRegistracijaPrijava10 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Nasveti, kako pripraviti božično mizo v tradicionalnih barvah

Če želite pri božični večerji ustvariti popolno eleganco, začnite pri praznični mizi. Pravilo je preprosto, odločite se za najboljše. Tradicionalne barve, graciozne oblike, prazničen porcelan in bleščeč kristal bodo samo še poudarili pomembnost druženja z vašimi najdražjimi.

Poiščite navdih, kako z elegantno posodo, dodatki in okraski, pripraviti božično mizo v modernem stilu.

1

Komplet, ki se upira trendom

Z belim porcelanom nikoli ne boste zgrešili, a ne bojte se eksperimentirati. Okrašeni keramični krožniki ne bodo pritegnili pozornost le s svojo nenavadno obliko, temveč tudi z barvo. Jedilni kompleti v rdeči barvi spodbujajo apetit in poskrbijo za toplejši izgled mize. Če dodate še nekaj servirnih posod v beli in temno zeleni barvi, bo postavitev videti sveža in sproščena.

2

Mizica, pogrni se

Izberite enobarvni namizni prt. Prt naj na vsaki strani mize sega vsaj 30 cm čez robove. Lahko pa ste drzni in pustite prt, da sega do tal. Če želite v središče pozornosti postaviti novo masivno mizo, na sredino postavite le namizni tekač.

Dodajte tudi pogrinjke in lanene serviete. Kombinacija kremno bele, temno sive in žajbljevo zelene barve se bo dobro ujemala z rdečim jedilnim kompletom. Za pripravo jedi uporabite primeren predpasnik.

3

Očarljivost prozornih kozarcev

Nazdravite z eleganco. Vino je treba postreči v kozarcu z visokim pecljem. Če je le možno izberite kristal, da bo barva pijače še izrazitejša. Zelo eleganti so kozarci z raznimi obrobami in gravurami.

Večino vin in žganih pijač se lahko postreže v kozarcu v obliki tulipana, saj se v njih odlično sprostijo arome. Za rdeča vina je priporočljiv kozarec v obliki balona, peneča vina pa postrezite v ozkih kozarcih na peclju. Dodajte še prefinjen vrč za vodo in rezultat bo popoln.

4

Postrezite jedi na vrhunski ravni

Slaščice na mizi vedno pritegnejo pozornost, še posebej, če ustvarimo majhen sladki kotiček. Uporabite eleganta stojala, podstavke in pladnje na pecljih. S tem boste pridobili tudi več prostora za pladnje in sklede za serviranje ostalih jedi.

Več božičnih namigov in nasvetov