-20% na kavče na zalogi s kodo UDOBNO20 | Prihranite že danes →
Pomlad doma in na prostem | Poiščite navdih →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

7 razlogov, zakaj potrebujete laneno posteljnino

Lan je že tisočletja cenjen zaradi svojih izjemnih lastnosti. Stari Egipčani so ga nosili za zaščito pred hudo puščavsko vročino, evropski pridelovalci lanu pa so tkali lan, ki je bil tako cenjen, da se je pogosto prenašal kot družinska dediščina.

Proizvodnja lanu zahteva veliko korakov in skrbno ravnanje. Vendar je končni izdelek trajnostna in visokokakovostna naravna tkanina, ki si zasluži mesto v zgodovini in tudi v vaši spalnici. V nadaljevanju preberite razloge, zaradi katerih se boste tudi vi zaljubili v brezčasno laneno posteljnino.

Izjemna mehkoba

Lan ima neverjetno lastnost. Na postelji je videti odlično in elegantno, tudi če ta ni popolnoma pospravljena. To je posledica njegove naravne mehkobe in kaže na to, da je res naravni material.

Trajnostni nakup

Lan je najmočnejše naravno vlakno na svetu. Je do 30% bolj trpežen od bombaža. Z ustrezno nego in vzdrževanjem lahko pričakujete, da bo vašo spalnico krasil desetletja.

Antibakterijske lastnosti

Lan je v veliko pomoč v boju proti bakterijam, zato ga še posebej cenijo alergiki in astmatiki. Posteljnina je odporna na plesen, cvetni prah, prah in naravno odganja žuželke. Zaradi teh lastnosti nima le pozitivnega učinka na kožo, ampak ga tudi ni treba prati tako pogosto kot bombažno posteljnino.

Pozimi greje, poleti hladi

Lanena posteljnina je idealna izbira skozi vse leto. Lahka odeja, prekrita s posteljnino iz lanu, prijetno hladi, zato je odlična izbira za vse, ki ob vročih poletnih večerih ne morejo spati vsaj delno odkriti. Lan deluje tudi kot naravni izolator, zato vam je pozimi toplo in udobno.

Visoka vpojnost

Lanena posteljnina lahko vpije do 20% vlage, preden postane vlažna. Zaradi te sposobnosti bo vaša koža med spanjem ostala sveža in hladna. Poleg tega absorbira vonjave. Tako boste lahko po pranju čutili njeno svežino veliko dlje kot pri drugih materialih.

Čim starejši, tem mehkejši

Lan je mala igra narave, zato se ne pustite preslepiti z začetno trdoto materiala. Z vsakim pranjem postane mehkejši, mehkejši in prožnejši. V nasprotju z drugimi materiali je zato iz leta v leto lepši.

Enostavno vzdrževanje

Vzdrževanje lanenih rjuh ni zapleteno, vendar vedno upoštevajte navodila posameznih blagovnih znamk. Na splošno perite rjuhe obrnjene navzven na nežnem programu in z detergentom na osnovi mila.

Prvič je priporočljivo prati v hladnejši vodi, naslednjič pa pri običajnih 40-60 °C. Sušite jih lahko v sušilnem stroju ali likate. Likanje lahko pospešite s parjenjem ali škropljenjem.