-20% na kavče na zalogi s kodo UDOBNO20 | Prihranite že danes →
Pomlad doma in na prostem | Poiščite navdih →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Božično drevo v naravnem minimalističnem stilu

Letošnji velik trend pri božični dekoraciji je povratek k naravi, ki ga navdihuje minimalistični nordijski slog. Pri tem ima naravni videz prednost pred pretiranim bliščem, prijetna skromnost pa gre z roko v roki s kakovostno izdelavo in materiali.

Naj vas navdihnejo čarobni in unikatni okraski ter njihova medsebojna usklajenost. Z njimi bo vzdušje bolj toplo, prijetno ležerno, in hkrati čudovito praznično.

Glavno vodilo: preprostost

To velja tudi pri izbiri materialov za okraske in dekoracije. Izogibajte se vsem plastičnim okraskom, drznim bleščicam in pretirano svetlim barvam. Po drugi strani pa bodo les, slama, blago, papir ali steklo dobro opravili svojo nalogo.

Poleg tega ti naravni materiali ne grejo kar tako iz mode. Ko jih boste po nekaj letih spet vzeli iz škatle, bodo še vedno videti elegantno.

Nevtralne in zemeljske barve

Barvno paleto določa material, iz katerega so izdelani vaši okraski. Tako bodo večinoma v nevtralnih bež ali krem odtenkih, pa tudi v zemeljskih tonih rjave ali opečnate.

Ne bojte se tu in tam dodati odločnega barvnega poudarka, ki bo osvežil celoten videz, na primer temno modro, kovinsko zlato ali rdečo barvo. Sledite svojemu okusu.

Osredotočite se na privlačne detajle

Minimalizem še zdaleč ne sme biti dolgočasen. Prav najmanjše in nepričakovane podrobnosti ga naredijo posebnega.

Čudovito izgledajo npr. leseni okraski s kroglicami iz žameta ali igrivi kositrni okraski s prikupnimi ilustracijami. Priljubljene so tudi lesene hišice, ki so odlično nadomestilo za klasične božične jaslice pod jelko.

Darila v enakih odtenkih

Darila zavijte v minimalistični ovojni papir v barvah okraskov na jelki. Zagotavljamo vam, da bo celota na božični večer videti čarobno.

Ne pozabite na preostanek prostora

K prazničnemu razpoloženju v sobi pripomorejo dodatni svetlobni okraski, ki jih lahko postavite na okensko polico, na mizo, komodo ali neposredno na jedilno mizo. Izberite enobarvne kose v nežnih barvah, ki bodo pozornost pritegnili zaradi svoje preprostosti.