Bonami Days: do 50 % popusta | Podaljšano →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Kako izvirno zaviti darila

Poiščite navdih, kako na izviren in elegatin način zaviti različna darila - od trdnih do mehkih, do daril nenavadnih oblik. Videli boste, da je to lažje in enostavnejše, kot bi pričakovali.

Če je bilo zavijanje daril za vas doslej precej stresna izkušnja, vas bomo prepričali, da je lahko to tudi prijetna predbožična meditacija. Zavrtite si najljubše božične pesmi in se navdihujte z našimi nasveti za zavijanje daril.

Zavijanje trdnih, kvadratnih daril

Želite zaviti darilo standardne, pravokotne oblike, kot je na primer knjiga? S tem novim načinom prepogibanja papirja, s katerim ustvarite žep, bo darilce še vznemerljivejše. V notranjost žepka boste lahko vstavili sporočilo za prejemnika ali nekaj vejic smreke ali evkaliptusa za okras.
1. korak

1. korak

2. korak

2. korak

3. korak

3. korak

4. korak

4. korak

Ta način zavijanja bo videti odlično, ne glede na to, ali se boste odločili za preprost naravni slog ali pa za različne barvne kombinacije in vzorce.

Zavijanje mehkih daril

Mehka darila niso najbolj enostavna za zavijanje, saj ne ohranjajo svoje oblike. Če pri roki nimate primerne darilne vrečke, ki bi vam olajšala delo, izdelajte preprosto vrečko po naših spodnjih foto navodilih. Potrebujete le dovolj velik kos zavijalnega papirja, lepilni in okrasni trak.

Druga možnost za zavijanje manjših mehkih daril (še posebej primerna, če je darilo namenjeno otrokom) je šivana darilna embalaža. Navodila lahko najdete v našem navdihu:
Če se zdi končen izdelek preveč preprost, se odločite za drzen trak ali prikupne nalepke.
1. korak

1. korak

2. korak

2. korak

3. korak

3. korak

4. korak

4. korak

5. korak

5. korak

6. korak

6. korak

Zavijanje steklenic

Če večkrat podarite steklenico, bodite kreativni pri samem zavijanju, da boste dodali poklonu še večji čar.
Ni pomembno, ali zavijate komplet steklenič z domačim sokom, bučnim oljem ali steklenico razkošnega alkohola. Vse, kar potrebujete za doseg impresivnega rezultata, je kos zavijalnega papirja, trak, nekaj lepila, lepilni trak in le nekaj minut vašega časa.
1. korak

1. korak

2. korak

2. korak

3. korak

3. korak

4. korak

4. korak

5. korak

5. korak

6. korak

6. korak

Okrasite in dekorirajte

Oznake z imeni, trak washi, raznobarvni trakovi in vrvice so prav tako odličen način za dodajanje ustvarjalnega pridiha darilu. Kupite lahko že pripravljene oznake ali pa se prepustite svoji domišljiji. Za oznake lahko natisnete tudi prejemnikove majhne fotografije.
Ne morete zaviti daril brez lepilnega traku? Nič za to. Priskrbite si okrasnega, ki se ujema z zavijalnim papirjem, in iz njega naredite dekorativni element - recimo prikupno ilustracijo v obliki sveče.
1. korak

1. korak

2. korak

2. korak

3. korak

3. korak

4. korak

4. korak