-20% na kavče na zalogi s kodo UDOBNO20 | Prihranite že danes →
Pomlad doma in na prostem | Poiščite navdih →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Dekoracija v rustikalnem slogu

V prostorih v rustikalnem stilu se počutimo kot v podeželski koči. Ta vtis najlažje dosežemo z naravnimi materiali in patino.

Brez skrbi jih te materiale uporabite tudi pri dekorativnih dodatkih. Za dodatke bodo še posebej primerni leseni in starinski kositrni okraski. V nadaljevanju poiščite navdih, kako dekorirati vaš dom!

Rustikalna kuhinjska dekoracija

Rustikalna kuhinja vključuje vse, kar je videti izdelano na roke. V kuhinji se ne bodo odlično obnesle le vaze z grobo teksturo, temveč tudi retro ali vintage okraski, kot je izrazita rustikalna stenska ura z rimskimi številkami in retro kovinski stenski znaki. K podeželskemu vzdušju prispevajo tudi cvetlični lonci in lončki z zelišči.

Pri izbiri materialov se osredotočite na grobo obdelan les, emajl, keramiko in lončenino.

Za bolj impresiven učinek se poigrajte s kontrasti. Kombinirajte močno teksturirane materiale z gladkimi ter svetle s temnejšimi.


Rustikalna dekoracija za dnevno sobo

Elementi, ki so videti, kot da ste jih prinesli iz starinarnice, bodo ravno pravšnji za rustikalno dnevno sobo. Lahka patina vsekakor ne škodi, prav nasprotno. Svojo sobo okrasite s fotografijami v lesenih okvirjih, s kovinskimi stenskimi okraski in lesenimi skulpturami.

Pazite le, da sobe ne preobremenite s preveliko količino lesa. Okraskov naj bo manj, preostalo notranjost pa opremite bolj prefinjeno.

Čeprav bi morale prevladovati naravne barve, zagotovo ne boste zgrešili, če tu in tam dodate kakšen svetel poudarek. Notranjost bo videti bolj sodobna in sveža.


Rustikalna dekoracija za spalnico

Z dodatki v spalnici ne pretiravajte. Posezite po kosih, s katerimi boste ustvarili prijetno in romantično vzdušje. Idealne so sveče iz sojinega voska ali starinski svečniki. Ne pozabite tudi na budilko v starinskem slogu.

Vintage vzdušje v spalnici bodo poudarile kariraste in cvetlične blazine.


Rustikalna dekoracija kopalnice

V rustikalni kopalnici je nujno potrebno veliko ogledalo v lesenem okvirju. Čim bolj shabby, tem boljše. Brez zadržkov lahko obesite tudi nekaj slik .

S sobnimi rastlinami v lončkih iz kamenine ali terakote ne morete zgrešiti.

Ker pa sprostitve nikoli ni preveč, dodajte še difuzor in nekaj dišečih sveč, ki bodo razveselili vaše čute.