20% popust na naročila nad 200€ | Koda: MINUS20 →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Ustvarjalne aktivnosti za vaše otroke (med počitnicami)

Kako poskrbeti, da vašim radovednim otrokom med počitnicami doma ne bo dolgčas in da vas ne bodo spravili ob živce?

Pripravili smo vam celo vrsto nasvetov za tradicionalne in nenavadne igre, igrače ter komplete za ustvarjanje, ki ne bodo zabavali le vaših otrok, temveč se jim boste morda s pristnim občutkom veselja pridružili tudi sami.

Vrnitev namiznih iger

Vsake toliko časa je lahko kakšna "pasivna" dejavnost, kot je gledanje risank ali igranje na tabličnem računalniku, prijeten način za sprostitev. Vendar ne prepogosto.

Aktivno igranje z drugimi namreč spodbuja otrokov razvoj na povsem drugačen način. Z družabnimi igrami se otroci učijo strategije, logike in umetnosti sprejemanja poraza. Ob namiznih igrah se lahko zbere vsa družina, poleg tega pa ne škodi, če se za nekaj časa vsi odklopite od zaslonov. Obljubljamo, da boste pri igranju številnih od teh izvirnih iger uživali skupaj z otroki.

Izrežite, prilepite in ustvarite

Z otroki vadite fino motoriko, ko skupaj sestavljate sestavljanko iz papirja, lutko ali celo živalski origami. Morda boste na koncu ugotovili, da ima vaš otrok več potrpljenja kot vi.

Okrasite otrokovo sobo

Vaš malček bo ponosen na ročno izdelane okraske, v katere je vložil čas in trud.

Če pa želite otrokovo sobo zares popestriti, skupaj z njim izberite pravi motiv stenskih nalepk ali tapet znamke Dekornik. Soba se bo v enem samem popoldnevu spremenila do neprepoznavnosti.

Trenirajte svoje možgane

Se vaši otroci počutijo že preveč odrasle in prefinjene za človek ne jezi se? Kupite katero od zapletenih logičnih in strateških iger ali ugank. Zabava za celo popoldne je zagotovljena. Pazite le na tiste otroke, ki se hitro razjezijo!

Podajte se na raziskovanje

Skrijte zaklad v dnevni sobi ali na vrtu ali začnite iskati dolgo izgubljeno nogavico. Med osnovno opremo za igro v slogu Sherlocka morata biti tudi povečevalno steklo in daljnogled.

Specite nekaj okusnega

Lahko se kuhanje le igrate, vendar bodo starejši otroci cenili, če boste z njimi dejansko skuhali ali spekli nekaj okusnega za pod zob. To je lahko preprosta torta ali piškoti, ki jih bodo lahko naslednjič pripravili sami.

Spodbujajte otroške glasbene talente

Čeprav vam gre brenkanje po strunah včasih na živce, se vam bo mladi virtuoz, čigar talent ste ves ta čas gojili, nekega dne z veseljem zahvalil za svojo uspešno kariero.

Za ambiciozne mojstre in bodoče oblikovalce

Z ustrezno opremo spodbudite ustvarjalnost in spretnost svojih otrok. Priskrbite jim barvice, markerje, škarje in tudi svetleč barvni trak. Vse skupaj pospravite v eleganten etui ali škatlo, da bodo imeli vse na enem mestu.

Zgradite majhno hiško

Še danes bi lahko vse popoldne preživeli v svojem brlogu iz odej in blazin. Ustvarite fantastično skrivališče za svoje otroke.

Pri izbiri pohištva za otroško sobo uporabite domišljijo in izberite kose, ki bodo omogočali različne preobrazbe. Postelja v obliki hiške bo postala čarovniška hišica in princeskina sobica.