Menu
10 € za vasRegistracijaPrijava10 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

8 nasvetov, kako kreativno okrasiti dom z božičnimi lučkami

Vas jezijo profesionalno okrašeni interierji v revijah, medtem ko se vi vsako leto borite s kupom trmasto zapletenih luči, popolna dekoracija pa je na dosegu rok?

Ni nujno, da je vse popolno, važen je le končni učinek dekoracije. Pokazali vam bomo, kako s pomočjo luči ustvariti neizmerno prijetno vzdušje in kaj storiti s prepletenimi verigami. .

Nasvet 1: So verige prepletene? Ni problema!

Če ne marate sestavljank, a si kljub temu želite spektakularne svetlobne dekoracije, poskusite prepletene svetlobne verige položiti v vazo ali stekleno skledo.

Če ima vaza barvno steklo, lahko dosežete različne učinke. Med lučke lahko dodate tudi bunkice ali borove storže. Zapomnite si, manj je več, zato ne kombinirajte preveč različnih okraskov.

Nasvet 2: Naredi sam - svetleč adventni koledar

S svetlobno verigo s ščipalkami lahko preprosto ustvarite izviren koledar za vso družino ali prijatelje. Iz barvnega kartona izrežite tematske oblike, jih označite s številkami in na hrbtno stran napišite sporočilo za vsak dan.

Če ste še posebej ustvarjalni, lahko pripravite 24 manjših kuvert in v vsako skrijete majhno presenečenje. ♥

Nasvet 3: Pravilna postavitev za večji učinek

Čarobni lesk številnih lučk se še poveča, če verige premišljeno postavite nasproti okna ali okoli ogledala, kjer odsev na bleščeči površini pomnoži število lučk.

Nasvet 4: Vzdušje v jedilnici

Večerja ob svečah ali druženje s prijatelji lahko pričarata praznično razpoloženje tudi ob delavnikih. Za dekoracijo na mizi se bo dobro obnesla drobna žična veriga na baterije, saj se vam ne bo treba ukvarjati z vtičnico in dolgim kablom.

Nasvet 5: Obesite jih v prostor

Nenavadno bodo videti tudi lebdeče viseče svetilke, v katere lahko vstavite sveče, ali svetlobne verige. Krasno bodo izgledale nad jedilno mizo, med viseče svetilke pa lahko obesite tudi kakšno žično svetlobno verigo.

Nasvet 6: Osvetlite tudi temne kotičke

Spremenite podobo svojega interierja, tako da vnesete svetlobo na nova mesta. Namestite luči v niše, jih skrijte za televizorjem ali jih postavite na hrbtno stran police, da osvetlijo steno.

Svoj dom boste dobesedno videli v novi luči, obenem pa boste ustvarili posebno vzdušje.

Niste našli, kar ste iskali?

Iščete drugo barvo, dolžino ali obliko svoje sanjske svetilke? Verjetno jo imamo, zato pobrskajte v našo celotni kategoriji dekorativnih luči. ♥