-20% na kavče na zalogi s kodo UDOBNO20 | Prihranite že danes →
Pomlad doma in na prostem | Poiščite navdih →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

8 nasvetov, kako kreativno okrasiti dom z božičnimi lučkami

Vas jezijo profesionalno okrašeni interierji v revijah, medtem ko se vi vsako leto borite s kupom trmasto zapletenih luči?

Ni nujno, da je vse popolno, važen je le končni učinek dekoracije. Pokazali vam bomo, kako s pomočjo luči ustvariti neizmerno prijetno vzdušje in kaj storiti s prepletenimi verigami.

So verige prepletene? Ni problema!

Če ne želite izgubljati časa, a si kljub temu želite spektakularne svetlobne dekoracije, poskusite prepletene svetlobne verige položiti v vazo ali stekleno skledo.

Če ima vaza barvno steklo, lahko dosežete različne učinke. Med lučke lahko dodate tudi okrogle okraske za jelko ali borove storže. Zapomnite si, manj je več, zato ne kombinirajte preveč različnih okraskov.

DIY: Svetleč adventni koledar

S svetlobno verigo s ščipalkami lahko preprosto ustvarite izviren koledar za vso družino ali prijatelje. Iz barvnega kartona izrežite tematske oblike, jih označite s številkami in na hrbtno stran napišite sporočilo za vsak dan.

Če ste še posebej ustvarjalni, lahko pripravite 24 manjših kuvert in v vsako skrijete majhno presenečenje. ♥

Pravilna postavitev za večji učinek

Čarobno vzdušje bo še bolj prijetno, če boste verige premišljeno postavili nasproti okna ali okoli ogledala, kjer bo odsev na odsevajoči površini pomnožil število lučk.

Vzdušje v jedilnici

Večerja ob svečah ali druženje s prijatelji lahko pričarata praznično razpoloženje tudi ob delavnikih. Za dekoracijo na mizi se bo dobro obnesla drobna svetlobna veriga na baterije, da se vam ne bo treba ukvarjati z vtičnico in dolgim kablom.

Osvetlite cel prostor

Unikatno vzdušje bodo ustvarili viseče lanterne in svečniki, v katere lahko vstavite sveče ali svetlobne verige. Krasno bodo izgledali nad jedilno mizo, mednje pa lahko obesite tudi kakšno svetlobno verigo.

Osvetlite tudi temne kotičke

Spremenite podobo svojega interierja, tako da vnesete svetlobo na nova mesta. Namestite luči v niše, skrijte jih za televizor ali jih postavite na hrbtno stran police, da osvetlijo steno.

Svoj dom boste videli v novi luči, dobesedno, obenem pa boste ustvarili posebno vzdušje.

Topel sijaj sveč

Jasno je, da nobena žarnica ne more nadomestiti utripajoče in tople svetlobe sveče. Romantično vzdušje lahko dopolnite z dizajnerskimi svečniki, ki se jih ne bojte kombinirati med sabo.

Preverjena klasika - zvezde vseh velikosti in barv

Želite imeti čim manj dela z dekoracijo, a kljub temu ustvariti prazničen interier? Stavite na preizkušene praznične klasike.

Poiščite stil, ki najbolj ustreza vašemu domu. Izbirate lahko med tradicionalnimi zvezdami iz trdnega kartona ali minimalističnimi žičnatimi kosi. ♥