-20% na kavče na zalogi s kodo UDOBNO20 | Prihranite že danes →
Pomlad doma in na prostem | Poiščite navdih →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Božična dekoracija v naravnem slogu

Beáta Vaňková
Beáta Vaňková
Bonami Blogger

Obožujete okolju prijazne materiale, naraven videz in preproste oblike? Barvitost, sijaj in bleščice niso vaša stvar? Potem svoj dom za božič okrasite v naravnem slogu.

Kateri božični okraski in dodatki so najprimernejši in katere barve izbrati? Navdih poiščite spodaj.

Naravni materiali: papir, les, steklo

Pri dekoraciji v naravnem slogu prevladujejo božični okraski iz papirja, keramike, lesa in steklenih božičnih okraskov. Zato ne razmišljajte o običajnih plastičnih kroglicah ali drugih umetnih okraskih. Ti zagotovo niso združljivi z naravnim slogom.

Prav tako z naravnimi materiali lahko okrasite božično mizo. Primerni so na primer laneni prtički in podstavki, okraski iz naravnih vejic in namizna posoda v nežnih naravnih barvah.

Naravne barve

Naravni toni se izražajo v dveh različicah. V eni prevladujejo svetle nevtralne barve, kot so rjava, siva, bež, svetlo zelena in svetlo modra. Druga skupina pa so skrivnostne in toplejše barve z globokimi odtenki rdeče, temno zelene in modre barve. Te odtenke lahko dopolnite z zlato barvo in tako svojemu domu dodate pridih edinstvenosti.

Dekoracija v naravnem slogu

Izbirate lahko med različnimi božičnimi okraski, kot so osvetljene zvezde, lesena božična drevesca, voščilnice, pa tudi storži, želodi ali slamnati okraski. K vzdušju bodo dodale tudi ročno izdelane verige iz kokic in posušenih pomarančnih rezin.