Vse za kopalnico do 15% ceneje | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Božična dekoracija za majhno stanovanje

Okraševanje stanovanje za božič tako, da bo notranjost videti prijetna in hkrati nenatlačena, zna biti velik izziv. Če imate na voljo le nekaj kvadratnih metrov, uporabite prostor predvsem praktično.

Naj vas navdihnejo naši nasveti in umetelni božični okraski slovaških blogerjev Lucke in Tomáša, ki jima lahko sledite na Instagram profilu Peknebyvat, ki v prevodu pomeni "lepo bivanje".

Bodite ustvarjalni, vendar z mero

Manj je včasih več. V primeru majhnega stanovanja to dobesedno pomeni manj božičnih okraskov = več prostora. Tako bo vsak posamezen okrasek v celoti izstopal.

Božično drevo in neskončne girlande niso edini, s katerimi lahko okrasite svoje stanovanje. Praznične lučke za okno, vejice v vazi, adventni venček na mizi ali vratih in nekaj božičnih blazin na kavču bodo pomagali pričarati vzdušje.

Razporedite božično vzdušje po vseh sobah

Imate doma veliko najljubših okraskov in se nobenemu od njih ne želite odpovedati? Uporabite jih tudi v drugih prostorih, ne le v dnevni sobi. Okrasite tudi hodnik, spalnico, kuhinjo in sobo za goste. Tako boste lahko uporabili vse okraske, ne da bi bile sobe videti prenatrpane.

Izberite pravo mesto za božično dekoracijo

Ne zavzemajte dodatnega prostora, temveč uporabite mesta, ki jih imate na voljo. Police, omare in mize so kot nalašč za postavitev okraskov. Božično drevo je lahko manjše in postavljeno na kos pohištva, ki ima tudi drugo funkcijo. Če želite večje drevo, ga postavite v kot sobe.

Božične lučke so ključ do uspeha

S pravilno osvetlitvijo lahko majhen prostor optično povečate in naredite bolj prijeten. V okna, na stene ali celo na pohištvo namestite svetlobne verige. Poskusite lahko tudi s svetlečimi božičnimi zvezdami različnih velikosti in barv ali z minimalističnimi božičnimi svečniki na okenski polici.

Z visečimi okraski boste prihranili prostor

Zagotovo se spomnite okraskov iz osnovne šole, ko smo na okna svojih učilnic lepili papirnate zvezdice ali nalepkami. Danes je na voljo še veliko več možnosti. Na okno lahko obesite okraske za jelko, izvirno svetlobno dekoracijo, venček ali girlando in z njimi ne blokirate prostora za premikanje.

Naravni okraski v svetlih barvah

Svetle barve vizualno povečajo prostor. Zato pri okraševanju drevesa izberite bele ali kremne okraske v kombinaciji s srebrnimi za bolj prazničen videz. Odlični so tudi naravni DIY okraski, kot so posušene pomaranče, orehi, okraski iz slame, verižice iz kokic ali storži.

Vzorci naj bodo preprosti

Svoj dom naredite še bolj prazničen z različnim tekstilom, npr. blazinami, pregrinjali, zavesami in praznično posteljnino. Za manjši dom pa izberite tiste z enostavnimi minimalističnimi vzorci ali enobarvne.