Bonami Days -15 % na neznižane izdelke | Koda: BONAMIDAYS15
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Dnevna soba glede na vaš budget

Ko prebirate revije o notranjem oblikovanju, navdušeno občudujete čudovite interierje in si želite, da bi bilo tako videti tudi pri vas doma? Ne obupajte. Eleganca in razkošje nista odvisna le od visokega proračuna. Potrebno je upoštevati le nekaj pravil.

Za vas smo pripravili dve različici dnevnih sob - standardno in premium. Glede na vaš budget izberite svojo!

Standardna različica

Premium različica

Standardna različica

Oprema za dnevno sobo za tiste, ki iščejo dobro razmerje med kakovostjo in ceno.

Pohištvo in svetila: 1.440,00 €

Skupna cena: 1.731,20 €

Navedene cene veljajo od 2. februarja 2024.

Premium različica

Oprema za dnevno sobo za tiste, ki cenijo visoko kakovost, izdelavo in prefinjen dizajn.

Skupna cena: 3.522,30 €

Standardna različica

Premium različica

Uskladite svojo paleto barv in materialov

Najpomembnejši korak pri delu z barvno paleto v notranjosti je, da izberete harmonično barvno paleto. Izbirate lahko med različnimi barvnimi razmerji, vključno z monokromatsko paleto.

Katero barvno razmerje boste izbrali, je odvisno od sloga in namena notranjosti. Če želite notranjost videti kot celoto, kombinirajte več nevtralnih odtenkov. Če želite, da določeni elementi v notranjosti izstopajo, izberite kontrastne barve.

Idealno barvno razmerje je 60/30/10, kar pomeni, da je glavna barva zavzema 60 % prostora, druga barva 30 % in tretja barva 10 %. Takšna razporeditev barv ustvari določen dinamičen in harmoničen učinek.

V obeh naših primerih prevladuje bež barva, ki jo dopolnjuje dekor iz svetlega lesa. Zadnji del barvne palete je kombinacija terakote in temno modre barve.

Standardna različica

Premium različica

Izberite kavč, ki bo kos trendom

Pohištvo izbirajte z upoštevanjem barvne palete, poleg tega pa se osredotočite na kakovost izdelave in oblikovanje. Če se boste držali preprostih oblik, linij in obrisov, ne boste nikoli zgrešili.

Tak primer je kavč Miuform Charming Charlie s priročnimi stranskimi žepi ali pa kavč Windsor & Co Sofas Neso. Njegova tesno tkana prevleka preprečuje vpijanje razlitih tekočin in je odporna na obrabo, kar znatno zmanjša možnost poškodb. Material je namreč prekrit s posebno zaščitno plastjo, ki učinkovito preprečuje vdor umazanije in omogoča odstranjevanje madežev brez uporabe čistilnih sredstev. Tako kosi ti francoske blagovne znamke postanejo zakladi, ki vas bodo razveseljevali dolga leta.


Bonami nasvet: Ustvarite moodboard

Če želite zagotoviti, da se posamezni elementi v notranjosti ujemajo, ustvarite tako imenovani moodboard v programu PowerPoint ali Canva. Prenesene slike izdelkov postavite na belo ozadje. Tako boste zlahka preverili, ali pohištvo, okraski in tekstil delujejo usklajeno.

Pohištvo razporedite uravnoteženo in simetrično ter pri tem upoštevajte postavitev. Pri tem vam je lahko v pomoč tudi preprost tloris. Iz papirja lahko izrežete pohištvo v manjšem merilu in tako preizkusite različne možnosti postavitve.

Zapomnite si, da manj pomeni več. Zato ne poskušajte notranjosti preplaviti s pohištvom. Namesto tega poskrbite, da bo v njem vedno dovolj prostora za gibanje. To bo pripomoglo tudi k ustvarjanju občutka zračnosti.

Standardna različica

Premium različica

Dodajte ustrezno osvetlitev

Če želite spremeniti vzdušje v dnevni sobi, uporabite različne vrste luči. Poleg lestenca z močnimi lučmi, ki pozimi nadomesti sončno svetlobo, uporabite tudi točkovna svetila.

Izberite svetilke, ki omogočajo različne nastavitve za branje knjige, osvetlitev zanimivega elementa v prostoru ali kot razpoloženjsko osvetlitev. Ožji kot je snop, bolj natančno ga lahko usmerite.

Ker oblikovalci v dnevni sobi priporočajo 20 vatov na kvadratni meter, vsekakor ne varčujte pri svetilkah.

Ne varčujte niti pri estetskih zahtevah. Talne svetilke pritegnejo pozornost nase, njihova oblika pa lahko notranjost povzdigne ali pa jo, nasprotno, popolnoma sesuje. Zato stavite na minimalizem in skandinavski oblikovalski navdih, kot ga ponuja švedska blagovna znamka svetil Markslöjd, ki v domove vnaša svetlobo že od leta 1963.

Želen učinek boste dosegli s preprosto, minimalistično talno svetilko Nitta. Če pa vam je všeč prefinjen dizajn, natančna izdelava in najboljši materiali, boste verjetno cenili svetilko Larry.

Standardna različica

Premium različica

Poiščite navdih v skandinavskem oblikovanju

Izberite mizico iz trpežnega materiala in z upoštevanjem barvne in materialne palete. Razmislite tudi o tem, da se po možnosti v prostoru držite enega lesenega dekorja.

Oblikovalci so še posebej navdušeni nad okroglimi mizicami, katerih zaobljene oblike dodajo notranjosti gracioznost, še posebej, če se držijo značilnega skandinavskega koncepta svetlega lesa in retro sloga. Prav tak slog premore klasično mizico danske blagovne znamke Hammel Furniture, ki je že več kot šestdeset let sinonim za pohištvo najvišje kakovosti.

Standardna različica

Premium različica

Podprite vzdušje s svečami in cvetjem

Drugi trik, s katerim bo vaša dnevna soba videti kot iz revije, so dodatki v obliki sveč in živega cvetja. Že z eno samo vazo lahko dosežete spektakularen učinek in povzdignete celotno notranjost.

To velja tudi za minimalistično vazo iz PT Living in vazo iz ročno pihanega stekla Hübsch, ki na prvi pogled navduši z edinstveno barvo in elegantno obliko, ki ji doda pridih prefinjenosti. Ne glede na to, ali boste vanjo dali cvetje ali jo razstavili prazno, ste lahko prepričani, da bo zaradi svojega edinstvenega sloga pritegnila pozornost.

Za sveče dajte prednost tistim iz sojinega voska. Ti so nežni tako pri izdelavi kot pri uporabi. Med gorenjem se v zrak ne sproščajo strupeni plini, zato lahko brez skrbi uživate v njihovi aromi, na primer v svečah Greenleaf's Sea Scented ali Woods by Perfumed Prague. Ko sveče zgorijo, lahko njihovo lično embalažo uporabite tudi za shranjevanje nakita ali kot majhen cvetlični lonček.

Standardna različica

Premium različica

Uporabite različne strukture in plastite tekstil

Za prijeten občutek v dnevni sobi je treba poskrbeti z različnimi tekstilnimi materiali. Najprej izberite preprogo, da ustvarite podlago za izbor manjših in lažje zamenljivih predmetov, kot so blazine in pregrinjala. Tudi pri izbiri slednjih upoštevajte barve in materiale, ki se ujemajo z vašim moodboardom.

Izberite na primer preprogo Flair Rugs Imari ali preprogo Universal Swansea Line s preprostim grafičnim vzorcem. Slednja vam bo prišla prav tam, kjer morate zagotoviti visoko odpornost proti obrabi. Zaradi hišnih ljubljenčkov boste cenili tudi njene antistatične lastnosti.

Nazadnje dodajte še nekaj okrasnih blazin in odej različnih barv in tekstur, da bo prostor videti bolj dinamičen.

Standardna različica

Premium različica

Razstavite knjige in dekoracije

Postavitev dekoracije je poglavje zase. Pri razstavljanju umetnin v dnevni sobi izkoristite prostor v subtilnem kovinskem regalu Canett Lite ali visoki komodi Sierra znamke Teulat, ki vam bo s svojo izvirnostjo jemala dih in poskrbela za dobro mero pozornosti.

Dekoracijo lahko razdelite glede na velikost in namen ali pa jih združite v eno celoto. Preizkusite različne kompozicije in se poigrajte s kontrasti, da dosežete želeni učinek.

Priljubljen oblikovalski trik je oblikovanje trojic, na primer na kup knjig postavite vidnejšo skodelico in manjši kipec.

Slik ni nujno obesiti na steno. Odlično so videti tudi prislonjene ob steno.

Pri izbiri predmetov bodite pozorni, prav tako pa jih razporedite simetrično. Bolj kot kjer koli drugje velja, da je manj več. Ne dovolite, da okraski preplavijo prostor.

Standardna različica

Premium različica