Bonami Days -15 % na neznižane izdelke | Koda: BONAMIDAYS15
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Kako v interier umestiti žameten kavč

Žamet je edinstven material, ki se vedno znova vrača v modo. Hlače iz žameta so nosili že naši dedki, zadnja leta pa jih vedno pogosteje opazimo tudi pri pripadnikih generacije Z. Prav tako pa priljubljen ostaja na področju notranjega oblikovanja, kar nas niti malo ne čudi. Ta mehak, prijeten material in značilna črtasta tekstura naredita dnevno sobo čudovito prijetno in dodata dimenzijo interieru v marsikaterem slogu.

Ne veste, s čim žameten kavč kombinirati? Inspiracijo poiščite v nadaljevanju.

Žametna sedežna odlično dopolni minimalistično notranjost

Žamet se odlično prilega minimalističnemu slogu. Pri opremljanju prednost dajte enostavnim oblikam in naravnim materialom. Izogibajte se preveč dekorativnosti in okraskom. Namesto bogato okrašenih sten dnevno sobo opremite z minimalističnim pohištvom in dekoracijo, kot sta preprosta ozka komoda ali kovinska stranska mizica.

Nad žameten kavč obesite tudi nekaj abstraktnih slik. Da minimalistična dnevna soba ne bi bila videti sterilna, jo opremite s preprosto enobarvno preprogo, blazinami in odejami.

Nazaj k industrijskim koreninam

V 19. stoletju je bil žamet simbol tovarniških delavcev, ki so ga vzljubili zaradi njegove neverjetne trpežnosti. V industrijski notranjosti se obnese odlično prav zaradi kontrastov. 'Mehak' kavč bo ublažil surove materiale in oblike, kar bo prostoru dalo topel industrijski občutek, ki je primeren za lofte in tudi stanovanja v blokih.

Naš nasvet: Kupite kavč v črni, sivi ali rjavi barvi in ga kombinirajte s črnim kovinskim in lesenim pohištvom, industrijskimi svetilkami, betonsko mizo in dekoracijo, usnjem ali preprogo iz jute.

Dnevna soba za umetniške duše v boho stilu

Vam je všeč sproščena notranjost, polna barv, nenavadnih kontrastov in umetniških del? Uredite svojo dnevno sobo v stilu boho. Kavč bo postal glavni kos, ki spodbuja divjo kombinacija barv, tekstur in materialov. Pozabite na umirjene odtenke, naj se barve razigrajo.

Naš nasvet: Kavč dopolnite s pohištvom iz ratana, drhtečimi visečimi cvetličnimi lončki in makrameji, pisano preprogo ter z zabavnimi slikami in dekoracijo.

Naj žameten kavč zasije v glamour dnevni sobi

Izkoristite eleganten dotik kavča z žametno mehkimi črtami in ga naredite za zvezdo svoje razkošne dnevne sobe v stilu glamour. Izberite pudrasto rožnato, svetlo modro, kremno belo, sivo in turkizno barvo. Ni vam treba sklepati kompromisov - kavču z lahkoto dodate žameten tabure v drugačni barvi.

Naš nasvet: Vaš interier plastite postopoma. Počasi dodajajte mehko krzno, bleščeča ogledala in svetila, drzne teksture in geometrijske ali živalske potiske ter mize in vitrine v kovinskih barvah.