Najboljša darila za ljubitelje vina

Imate v svojem prijateljskem ali družinskem krogu strastnega ljubitelja vina? Odlično, izbira pravega darila za rojstni dan, božič ali kakšno drugo priložnost bo torej preprosta. Za vinoljube smo pripravili veliko elegantnih nasvetov za darila, ki bodo zadetek v polno.

Iščete darilo v velikem slogu ali drobno pozornost?

Najprej in predvsem jasno razmislite, za kakšno priložnost izbirate darilo in koliko želite vanj vložiti. Tečaj za sommelierja, bon za degustacijo vina (tudi z nočitvijo) ali skupinski obisk kleti vašega vinarja bodo zagotovo navdušili, vendar tudi nekaj stanejo. Morda iščete nekaj bolj oprijemljivega, kar bo prejemnika razveseljevalo še dolgo po praznovanju.

Kozarci za vino

Set elegantnih in kakovostnih kozarcev za vino bo razveselil vsakega poznavalca vina. Navsezadnje je vino, postreženo v pravem kozarcu, še boljšega okusa.

Niste prepričani, katero vino se streže v katerem kozarcu in ne želite zgrešiti pri darilu? Preberite naš članek z nasveti, kateri kozarci so primerni za belo, rdeče ter peneče vino.

Manjši dodatki za uživanje v vinu

Za pravilno postrežbo vina je poleg kozarcev potrebnih še več manjših pripomočkov. Nekaj idej iz Bonami:

- odpirači za vino
Izbirate lahko med klasičnimi odpirači za steklenice in dizajnerskimi kosi, ki stanejo nekoliko več, vendar bodo ob odpiranju naredili velik šov in bodo zaradi kakovostnih materialov trajali več let.

- zamaški za odprto vino
Ne glede na to, ali je bo vaš vinoljub bolj navdušen nad minimalističnim kosom iz nerjavečega jekla ali boemskim zamaškom v obliki zlatega lista, bo nad to praktično idejo navdušen.

- vinski lijaki
Se želite izogniti vinskim madežem na namiznem prtu? Priskrbite si priročen lijak, ki bo preprečil, da bi kapljice stekle po zunanji strani steklenice.

- aeratorji
Vino preprosto nalijte skozi aerator neposredno v kozarec in izboljšate njegov okus in aromo, ne da bi čakali, da vino dovolj oksidira v dekanterju.

Za spektakularno postrežbo

Dekanterji oz. karafe za vino
Vsak ljubitelj vina ve, da nalivanje vina v karafo ali dekanter ustrezno prezrači vino ter izboljša njegov okus in aromo. Poleg tega boste z dizajnerskim dekanterjem uživali ne le v okusu vina, temveč tudi v njegovi estetski plati, ko ga boste pili.

Hladilne posode
Toplo peneče ali belo vino ni nobena poslastica. Zato bo hladilnik za vino odličen pripomoček za toplejše dni, ko je pijačo težko ohraniti na optimalni temperaturi. Posode so na voljo v različnih velikostih, oblikah in iz različnih materialov. Od vas je odvisno, katera vam najbolj ustreza.

Stojala za vino
Če menite, da lahko dobro ocenite slog osebe, ki jo obdarujete, ji kupite stojalo za vino. Pred nakupom se vprašajte: ji bo bolj ustrezal minimalistični ali rustikalni slog? Namizna izvedba ali stojalo za vino v velikosti omare?