Vse za kopalnico do 15% ceneje | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Obisk terase madžarske oblikovalke Ágnes Hőger-Lajos

Pintér Boróka
Pintér Boróka
Bonami Blogger

Ko gre za vrt, balkon ali teraso, je dnevna soba na prostem omejena le z domišljijo: lastnica Wardrobe & Home Design, Ágnes Hőger-Lajos, se je dve leti in pol po vselitvi v svoj dom odločila ustvariti zunanjo oazo. Udobno se namestite in poiščite navdih na kreativni, elegantni in predvsem neverjetno prijetni terasi!

Od puste terase do elegantne dnevne sobe na prostem

"Ko smo se preselili v naš novi dom, terasa ni bila prednostna naloga. Kupila sva prvi kos pohištva, ki nama je padel v oči, nisva pa vložila nobenega časa ali truda pri dekoraciji ali izbiri pravih kosov. Sčasoma se je izkazalo, da je bil kos, ki se je zdel popoln, prevelik za nas. Fotelji so bili pretežki, zavzemali so preveč prostora, siva barva pa ni bila prava izbira. Na terasi nisva preživela veliko časa, ker se na njej nisva počutila zares prijetno.

Naša stara terasa je bila siva in dolgočasna. Manjkalo ji je domišljije in drobnih podrobnosti. Bila je funkcionalna, vendar prostora nismo mogli zares izkoristiti. Nova zasnova je bolj podobna kotičku za počitek, kjer se lahko vsa družina udobno namesti. Terasa je vabljiva, prostorna, okraski pa ji dajejo resnično oseben občutek."

Minimalistični slog v primerjavi s slogom z gnečo

"Ne maram prenatrpanih prostorov. Minimalistični način življenja mi je zelo blizu, ne kopičim nepotrebnih stvari. To se odraža tudi v mojem slogu notranjega oblikovanja. Skrbno izbrani materiali in preproste oblike so mi pomembnejši od kopičenja neuporabnih stvari.

V sodobnem slogu, ki je značilen tako za naše stanovanje kot za našo teraso, se preprosta oblika zelo dobro kombinira z naravnimi materiali."

Skrivnost popolnega vrtnega pohištva

"Navdušena sem bil, ko sem naletela na ta zofo in fotelj v videzu ratana. Zaradi zasnove iz pletenega ratana je prostor še bolj zračen in čist, blazine svetle barve pa so na njem videti odlično.

Miza z učinkom betona je bila ljubezen na prvi pogled. Ta velik in trpežen kos zelo dobro dopolnjuje zračno sedežno garnituro iz ratana. Zunanja preproga v starinskem slogu ne le popestri velike sive tlakovane plošče, ampak je tudi veliko bolj praktična, kot prvotno tlakovanje terase."

Lepota se skriva v detajlih

"Ob pohištvo smo postavili umetne bananovce, saj žal nismo preveč dobri pri skrbi za rastline. V preteklih letih smo kupili več rastlin za teraso, vendar nobena od njih ni preživela sezone. Za rastline smo porabili veliko denarja, zato smo se odločili za umetno rastlino, ki je ne bo napadla nobena bolezen in se ne bo posušila, ko se bomo odpravili na dopust.

Poleg izbire pohištva sem veliko razmišljala tudi o dodatkih. Blazine in odeja s pridihom rustikalnega sloga so na kavču videti odlično. Keramika, les in tekstilni dodatki na terasi so videti enako dobro kot v drugih delih stanovanja."

Oaza sprostitve na 12 kvadratnih metrih

"V naši hiši je terasa hibridni prostor, od pomladi do jeseni jo uporabljamo kot drugo dnevno sobo. Iz dnevne sobe odprtega tipa s kuhinjo se vstopi na 12 kvadratnih metrov veliko teraso. Če so vrata odprta, nastane velik odprt prostor, skozi katerega piha nežen vetrič. Tako lahko med kuhanjem vidim, kako moja deklica riše ali se igra na terasi. Tu pijemo jutranjo kavo, ob večerih pijemo vino in s prijatelji gledamo najzanimivejše filme na 100-paličnem izvlečnem zaslonu."