Do 25 % popusta na pohištvo za dnevne sobe | Prihranite že danes →
Predstavljamo novo Bonami aplikacijo | Odkrijte njene prednosti →
10 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Kako urediti udobno domačo pisarno na prostem

Se vam zdi, da na svežem zraku bolje razmišljate? Potem uživajte v produktivnem delovnem dnevu na svojem balkonu ali terasi. Za začetek potrebujete le udoben zunanji stol, mizo in nekaj dodatkov za večje udobje.

Zgledujte se po naših priročnih nasvetih, zaradi katerih boste vzljubili delo na prostem. Še več, morda se sploh ne boste več hoteli vrniti za pisalno mizo.

Pravilna višina delovne mize

Če imate na vrtu ali terasi le nizko mizico za kavo, verjemite, da boste po dveh elektronskih sporočilih pripravljeni odnehati (in vaš hrbet prav tako).

Če ne želite vlagati v večjo mizo ali pa zanjo nimate prostora, kupite vsaj manjšo zložljivo mizo, ki jo lahko po potrebi zložite in pospravite. Predvsem pa pomislite na to, da bo vaša hrbtenica pri delu ostala pokončna.

Udoben stol

Vrtni fotelji niso idealni za delo v domači pisarni. Zato izberite vrsto sedeža, ki bo podpiral vaš hrbet in vas ne bo dodatno obremenjeval. Pravi stol mora imeti trdno naslonjalo za hrbet in naslonjala za roke.

Bonami nasvet: Če imate bolečine v hrbtu, preizkusite pripomoček za rehabilitacijo sedenja, kot je gumijasta žoga za sedenje, ki služi kot odlična opora hrbtu.

Senca je bistvenega pomena

Ni pomembno, ali najdete prostor na vrtu v senci drevesa ali potrebujete stabilen senčnik, ki vas bo rešil pred neusmiljenim soncem. Pomembno je le, da boste končno lahko udobno gledali na zaslon in sebe ter seveda svoj prenosnik rešili pred usodnim pregrevanjem.

Dodatki za popolno udobje

Če vam ne bo udobno, v novi pisarni na prostem ne boste dolgo zdržali. Zato ne pozabite na svoje najljubše blazine in poskrbite, da boste pri roki vedno imeli vrč z najljubšo osvežilno pijačo. Ne pozabite na utež za papir, da se papirji ob nenadnem sunku vetra ne bi razleteli.

Med odmori ali dolgimi službenimi telefonskimi pogovori boste še posebej cenili udoben viseči stol ali ležalnik.

Ne izpuščajte rednih odmorov

Tako boste bolj osredotočeni in sveži, za enako količino dela pa boste porabili manj časa. Morda boste ugotovili, da vam koristi redni opoldanski 20-minutni spanec, ki vam bo pomagal, da se bolje pripravite na preostanek dneva.